16.10.11

Μήπως πάμε για μεθοδευμένο ... ξεπούλημα;


Ακούγοντας της είδηση της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από την περιφέρεια σε ιδιώτες (λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ) μου δημιουργήθηκαν κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία οδηγούν σε παραπέρα σκέψεις. Φυσικά το θέαμα και η ...
παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων εκτός από αποκρουστικό σίγουρα εγκυμονεί και κινδύνους για την δημόσια υγεία όμως το ερώτημα μου είναι ποιοι ιδιώτες ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο, με τι προσωπικό και το κυριότερο με ποιον εξοπλισμό!
Φίλες/οι  για το πρώτο ερώτημα μου ακούσαμε πολύ γνωστά ονόματα μεγαλοεργολάβων, μεγαλοκαναλαρχών ακόμα και τραπεζιτών οι οποίοι θέλουν εδώ και καιρό (θυμηθείτε και την υπόθεση της Κερατέας με την πρόθεση κατασκευής του ΧΥΤΑ) να βάλουν χέρι μετά από τους δρόμους με τα πολλαπλά διόδια και στην αποκομιδή των σκουπιδιών!
Για το θέμα του προσωπικού ας είναι καλά η λαθρομετανάστευση και τα επακόλουθα της δηλ. φτηνά εργατικά χέρια, χωρίς ασφάλεια, εισφορές και ωράρια. Όμως το ύποπτο είναι το θέμα του εξοπλισμού δηλ. τα πανάκριβα αυτοκίνητα τα γνωστά σκουπιδιάρικα και για τα οποία η απορία μου είναι με ποια λογική τα προμηθεύτηκαν οι εν λόγω επενδυτές, τα είχαν σε “αναμονή” και τα έβγαλαν την κατάλληλη στιγμή!
Μήπως κάποιοι της κυβέρνησης τους έχουν υποσχεθεί εκ των προτέρων τις αναθέσεις αυτές; Εξ αυτής της πρόθεσης μήπως αυτά τα κυβερνητικά πρόσωπα ενεργούν δόλια (δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα με τις εις βάρος των εργαζομένων μεθοδεύσεις, την αδιαλλαξία και τους ωμούς εκβιασμούς) για την προετοιμασία της κοινωνίας να δεχτεί το ξεπούλημα αυτό;
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας μου αλλά τον τελευταίο καιρό όλα είναι πιθανά από αυτούς τους κυρίους οι οποίοι μοιάζουν να έχουν μετατραπεί από υπηρέτες του λαού σε "ντίλερ" ξεπουλήματος των υποδομών, των υπηρεσιών και γενικά της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας!

3 σχόλια:

  1. ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. ΠΡΕΒΕΝΙΕ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΑΡΟΧΗ. (ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ)
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΕΥΣΕΤΑΙ.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη πολύ εύλογος ο προβληματισμός σου και το ερώτημα που θέτεις. Είναι πολύ παράξενο, εάν όντως βγήκαν οι ιδιώτες να περισυλλέξουν τα σκουπίδια με κατάλληλο εξοπλισμό, από πού τον βρήκαν και πως είναι δυνατόν να τον είχαν την κατάλληλη στιγμή έτοιμο για να επιχειρήσουν. Είναι ένα απλό και αυθόρμητο ερώτημα που δημιουργείται στον καθένα μας. Η δική μου άποψη καταλήγει στο δικό σου συμπέρασμα. Δηλαδή, έχουν δρομολογηθεί πολλά πράγματα για το ξεπούλημα των κερδοφόρων υπηρεσιών που μέχρι στιγμής αποτελούν κοινωνικά αγαθά και ποιες υπηρεσίες; Αυτές που έχουν πάγια και σίγουρα έσοδα και μάλιστα πολύ σημαντικά έσοδα…. Έτσι δυστυχώς έχει η παρούσα κατάσταση στην πατρίδα μας και πλέον είναι ευρύτατα γνωστό. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι με πιο τρόπο να αναχαιτισθεί αυτή η κατά μέτωπο επίθεση στον κοινωνικό ιστό από το άπληστο και αδηφάγο ΣΥΣΤΗΜΑ… Την απάντηση θα την δώσει ο κυρίαρχος λαός και ας προσπαθούν όλοι αυτοί που συντηρούν με νύχια και με δόντια αυτό το σύστημα και μάλιστα πολύ σύντομα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.