23.10.11

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Μια σοφή παροιμία λέει ότι “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.
Όμως στην Ελλάδα του 2011 πολλοί επώνυμοι πολιτικοκλέφτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία τους ατιμώρητοι επί χρόνια λόγω των ...
επαίσχυντων νόμων που φρόντισαν να κατασκευάσουν “έγκριτοι” συνταγματολόγοι του σιναφιού τους και οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ασυλία και την παραγραφή των εν λόγω αδικημάτων με πρόσχημα την δήθεν προστασία των πολιτικών και της πολιτικής!!!
Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και δεν καλύπτονται από νόμους, ασυλίες και παραγραφές και πολλές φορές πέφτουν σαν κεραμίδα στο κεφάλι μας και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένεις.
Έτσι λοιπόν την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή και κατά την διάρκεια των ομιλιών για την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου από τους σημερινούς επιβήτορες της εξουσίας ή μάλλον τους τυράννους του Ελληνικού λαού έσκασε ένα χοντροειδές ψέμα του νέου εθνοσωτήρα μας του Β’ αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών ο οποίος εξ αιτίας μιας έντονης λογομαχίας με τον κ. Τσίπρα αναγκάστηκε να προσκομίσει μία αδημοσίευτη επιστολή με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου προς την κ. Κριστίν Λαγκάρντ (Διευθύντριας του Δ.Ν.Τ).
Στην εν λόγω επιστολή ο κ. υπουργός αναφέρει τα σκληρά μέτρα που θα λάβει εναντίων όλων μας προεξοφλώντας εκ των προτέρων της ψήφιση τους από το “κοπάδι” των αθλίων της κοινοβουλευτικής του ομάδας!
Όμως το παράδοξο και το ύποπτο είναι ότι στα προαποφασισμένα μέτρα της επιστολής, δεν αναφέρεται καθόλου το άρθρο 37 το οποίο όπως είναι γνωστό έχει να κάνει με τις συλλογικές συμβάσεις οι οποίες καθόριζαν τις κατώτατες αμοιβές των εργαζομένων!!!
Άραγε τι συνέβει; Πως ξεφύτρωσε στην διαδρομή αυτό το άρθρο;
Έχω την εντύπωση ότι εδώ ταιριάζει το άλλο λαϊκό απόφθεγμα που λέει “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.
Μάλλον στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τα υπό ψήφιση νομοσχέδια πρώτα περιφέρονται (όπως ο δίσκος της Κυριακάτικης λειτουργίας) και ο καθείς του συστήματος βάζει και το δικό του αίτημα που έχει να κάνει με το πως θα συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη του εις βάρος του κόπου και του μόχθου των εργαζομένων!
Ναι φίλες/οι  προσωπικά είμαι σίγουρος ότι το άρθρο 37 είναι ένα δώρο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προς τους μεγαλοεργολάβους, τους εφοπλιστάδες, τους καναλάρχες και τους λοιπούς συγγενείς του εγχώριου κεφαλαίου για την στήριξη τους προς αυτό μέσω των Μ.Μ.Ε, των επιχορηγήσεων, των μιζών και όλων των άλλων συναλλαγών που είχαν αλλά και προσδοκούν να έχουν στο μέλλον!!!

2 σχόλια:

  1. Κ. ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ(ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΘΡΑΣΟΣ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
    ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ.

    ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Επίσης σε ευχαριστώ για την πρόθεση σου να με ενημερώσεις για κάποια θέματα αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι "ευτυχώς" για εμένα δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος αλλά είμαι ένα απλός πολίτης και προτιμώ να εκφράζομαι έχοντας ιδίαν αντίληψη, προβληματισμούς και δυσκολίες όπως όλοι οι άλλοι συμπολίτες μας.

    Αν έχεις και μπορείς να αναδείξεις κάποια θέματα η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να αποταθείς σε επαγγελματίες της ενημέρωσης βρίσκοντας κάποιον που είναι ακομμάτιστος και ιδεολόγος. Ο επαγγελματίας σίγουρα έχει την γνώση και τα μέσα να κάνει τις διασταυρώσεις και τις επιβεβαιώσεις που χρειάζεται κάποια σοβαρή πληροφορία πριν δημοσιοποιηθεί.
    Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θεωρώ ότι δεν θα εκλάβεις αυτή μου την άρνηση στην προσφορά σου ως ένδειξη δειλίας αλλά ως ένδειξη σοβαρότητας μια και δεν μπορεί να είμαστε όλοι ειδικοί και εξειδικευμένοι επί παντός επιστητού!

    Γιάννης Πρεβενιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.