8.10.11

Οι Γερμανοί δίνουν μεγαλύτερες μίζες και είναι και ...!

Ασφυκτικές πιέσεις προς την Ελληνική κυβέρνηση για να επιστρέψει η Siemens στην Ελληνική αγορά (προμήθειες διαγωνισμών, έργα κ.λπ.) άσκησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ κατά την διάρκεια της εδώ επίσκεψής του προκειμένου να προωθήσει τις Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο σχολιασμός …
Αλήθεια που τον βρήκανε αυτόν τον μπασταρδοβιετναμεζογερμανικό Golden Boys
και μας τον στείλανε οι Γερμαναράδες για να μας κάνει υποδείξεις!
Σε πολλά Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο κύριος αυτός (ο οποίος είναι και αντικαγγελάριος τρομάρα του) χαίρει πολύ … κακής εκτίμησης.
Μας είπε λοιπόν με ύφος αυτή η "λαμογιόφατσα" «γιατί δεν επενδύουν οι Έλληνες επιχειρηματίες στον τόπο σας για να βοηθήσουν την χώρα σας»
Να σου πω εγώ κύριε Ρέσλερ και ας μην είμαι οικονομολόγος, όμως έχοντας κοινό νου μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
Εσείς με τους εγχώριους πλιατσικολόγους που μας κυβερνούν ζητάτε να δεσμεύσετε κάποιες μεγάλες ζώνες της Ελληνικής επικράτειας (μεταξύ αυτών ... τυχαία ... την Θράκη αλλά και τμήμα της Πελλοπονήσου που εντελώς ... τυχαία ... κατακάηκε πριν λίγα χρόνια) εφαρμόζοντας ένα ειδικό υποτελειακό εργασιακό και φορολογικό καθεστώς. (νομίζω 5% ή 10%.) Φυσικά τα χρήματα από τα υπερβολικά κέρδη σας θα τα πάρετε και πάλι στην χώρα σας (όπως κλέψατε τα λεφτά μας την κατοχή)
Αντιθέτως αν επενδύσουν Έλληνες επιχειρηματίες αυτοί θα επιβαρυνθούν με φόρο 45% και φυσικά η επένδυση είναι ασύμφορη για αυτούς οπότε έχετε την απάντηση στο ερώτημα σας.
Τώρα στο δικό μας ερώτημα γιατί οι κυβερνώντες δεν δίνουν τις ζώνες αυτές με τους ίδιους όρους τουλάχιστον ως προς την φορολογία στους εγχώριους επιχειρηματίες οι οποίοι αν μη τι άλλο τα χρήματα θα τα ξαναεπενδύσουν αλλά και γενικά θα τα τζιράρουν στην Ελληνική αγορά η απάντηση είναι μία! … οι Γερμανοί δίνουν μεγαλύτερες μίζες και είναι και ... εχέμυθοι!!!

Υποσημείωση
Α! να μη ξεχάσετε κ. Ρέσλερ όταν γυρίσετε στην πατρίδα σας να δώσετε τους θερμούς μας χαιρετισμούς στον κ. Χριστοφοράκο!


Ουστ από δω ... διεθνή και εγχώρια Λαμόγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.