21.8.15

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ 
Διάλεξα τον παραπάνω τίτλο από μια παλιά μου εβδομαδιαία χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 την δεκαετία του 1990. 
Μια εκπομπή που γράφαμε και παρουσιάζαμε μαζί με τον συνεργάτη και φίλο μου Θοδωρή Φαράκλα σατιρίζοντας με εύσχημο αλλά καυστικό τρόπο τα γεγονότα της εποχής.
Τονίζω τον εύσχημο τρόπο γιατί δυστυχώς και τότε όπως και τώρα οι περισσότεροι κειμενογράφοι της σάτιρας ακολουθούν την Χαρρύκλυον σχολή η οποία βασίζεται εν πολλοίς στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των ακροατών με υπερβολικές λεκτικές έννοιες και φράσεις οι οποίες έχουν ως κορμό την βωμολοχία και γενικά τον ευτελισμό των προσώπων και των γεγονότων που σατιρίζονται. 
Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι πάντα φταίνε οι ακροατές, οι τηλεθεατές ή ακόμα και οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους γιατί πιστεύω ότι όλα έχουν συνάφεια με το πως παρουσιάζεται κάτι και από ποιους, αφού ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας μας ως μέσος πολίτης λόγω των συνθηκών στα οικονομικά, στα εργασιακά, στα οικογενειακά προβλήματα ακόμα και από έλλειμμα ουσιαστικής αλλά και κοινωνικής παιδείας δεν έχουμε το χρόνο και την καθαρή κρίση να αξιολογήσουμε σωστά αυτό που ακούμε ή βλέπουμε με αποτέλεσμα να συνηθίζουμε σιγά σιγά να αποδεχόμαστε και να καταπίνουμε αμάσητο χωρίς να το φιλτράρουμε ότι μας πλασάρουν ως πολιτική, ως είδηση, ως τέχνη και γενικά ως τρόπο ζωής. 
Από αυτήν εδώ λοιπόν την στήλη θα προσπαθήσω κατά διαστήματα να σας μεταφέρω την δική μου οπτική και αισθητική αντίληψη των πραγμάτων με χιουμοριστική αλλά και πικρόχολη διάθεση προσδοκώντας να καταφέρνω που και που να σκάσει έστω και για λίγο το χειλάκι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.