26.8.15

Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου Νο 2!

Να το πάρει το ΠΟΤΑΜΙ! 
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός 
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση
Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο 

Σήμερα θα σας αποκαλύψω πως ξεκίνησε αλλά και πως επιλέχτηκε το όνομα του Κόμματος του κ. Σταύρου. Ξεκινώ από την δημιουργία του μεταφέροντας σας την παρακάτω στιχομυθία του με γνωστό Καναλάρχη! 

-Σταυρό σου έχω μια αποστολή 
-Μάλιστα Πρόεδρε φωνάζω κάμεραμαν και ηχολήπτη και φύγαμε 
-Σταμάτα βιαστικέ δεν κατάλαβες θέλω να μπεις στη Βουλή 
-Εντάξει αφεντικό κοιτάω αν ισχύει το πάσο εισόδου μου και πάω 
-Όχι και πάλι δεν κατάλαβες δεν θα πας σαν δημοσιογράφος αλλά σαν αρχηγός, θα κάνεις Κόμμα!
-Κόμμα? Α!... και ο Γλέτσος που έκανε την Τελεία ... δικός σας είναι? 
-Ρε Σταύρο μου σπας τα νεύρα άσε θα σου δώσω γραπτές οδηγίες για να εμπεδώσεις και εν συνεχεία να πραγματοποιήσεις το σχέδιο μου 

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η πολιτική πορεία του Σταύρου ο οποίος είναι αλήθεια ότι το πήρε πολύ στα σοβαρά και αφού έβαλε στο σακίδιο του, ξηρά τροφή, μπισκότα, οδοντόκρεμα (όμως ξέχασε από ότι λένε την οδοντόβουρτσα) νερό και μία ντουντούκα, ξεκίνησε το οδοιπορικό του για την αναζήτηση των στελεχών του νέου κόμματος. 
Η πρώτη του ενέργεια ήταν να αποταθεί σε παλιούς συμμαθητές από το νηπιαγωγείο, σε κοντινούς και μακρινούς συγγενείς, σε γείτονες αλλά κανείς δεν έδειξε προθυμία και μάλιστα ένας από αυτούς με την χαρακτηριστική Κρητική προφορά του είπε: 
-Σταύρο αν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο σύντεκνος ο Μανούσος στο χωριό ένα έχω να σου πω ...Υπάλληλοι του Μπόμπολα να γίνουν τα Ζωντόβολα...!

Απογοητευμένος κάθησε σε ένα παγκάκι να ξαποστάσει και εκεί είδε κάποιον να ξεφυλλίζει την Χρυσή Ευκαιρία οπότε συνέταξε την παρακάτω αγγελία η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε για τρεις συνεχόμενες ημέρες. (σε μαύρο πλαίσιο για να είναι πιο έντονη) 
Συγκεκριμένα έγραφε: 
"Ζητούνται νέες και νέοι, μεσόκοπες και μεσόκοποι με ή και άνευ εμπειρίας αλλά να φαίνονται τουλάχιστον σοβαροφανείς για να διοριστούν ως στελέχη σε υπό ίδρυση νέο κόμμα. Παρέχεται δωρεάν και απεριόριστη τηλεοπτική προβολή σε όλα τα γνωστά μεγάλα κανάλια και προσωπικός στυλίστας που θα τους προετοιμάζει για τις εμφανίσεις τους στα τηλεπαράθυρα όπου θα μιλούν ταυτόχρονα με τους άλλους για να προωθούν τις θέσεις του Κόμματος." 
Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα στελεχών του νέου κόμματος το οποίο όμως ακόμα ήταν αβάπτιστο και υπήρχε επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα ένα όνομα για να δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές. 
Μαζεύτηκαν λοιπόν όλοι ένα βράδυ στο σπίτι του Σταύρου έχοντας γράψει ο καθένας δεκάδες ονόματα για να καταλήξουν οριστικά σε ένα από αυτά! Ένας ένας άρχισαν να διαβάζουν ότι είχαν σκεφτεί και η αλήθεια είναι ότι όλοι διασκέδαζαν με όλα αυτά που ακουγόταν. 
Μόνο ο Σταύρος παρέμενε προβληματισμένος και βλοσύρος με όλες αυτές τις ανοησίες που άκουγε και τότε η κ. Αντιγόνη είπε: 
-Παιδιά ο Πρόεδρος εδώ και ώρα δεν μιλάει που σημαίνει ότι κάτι καλό σκέφτεται" και συνέχισε "Πρόεδρε πες μας το όνομα μη μας κρατάς σε αγωνία. Έλα παιδιά ας του πούμε όλοι μαζί. Να το πάρει το Ποτάμι- 
-Ναι- φώναξαν με μια φωνή -Να το πάρει το Ποτάμι- 
Και τότε ο Σταύρος λες και ξύπνησε από λήθαργο είπε: 
-Θρίαμβος θρίαμβος μπράβο σας το κόμμα μας από δω και στο εξής θα λέγεται ... ΠΟΤΑΜΙ!!! 

Υποσημείωση 
Η τυχόν ταύτιση προσώπων και γεγονότων με το παραπάνω αφήγημα (το οποίο είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας) είναι εντελώς τυχαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.