26.9.12

Εκδρομή στο ... Σύνταγμα!


Συμμετείχα στην απεργία και φυσικά έδωσα το παρόν και στην πορεία προς την Βουλή. Όμως για άλλη μία φορά όλο αυτό έμοιαζε με ολιγόωρη “σχολική” εκδρομή στο Σύνταγμα όπου ένα πλήθος κόσμου έκανε ...
“περίπατο” χωρισμένος σε μικρές συντεχνιακές ομάδες οι οποίες φώναζαν σκόρπια συνθήματα τα οποία φαντάζομαι ουδόλως ενόχλησαν τους ξεπουλημένους πολιτικαντηδες.
Το μόνο κόμμα που είχε πραγματικά πλήθος οργανωμένου κόσμου ήταν το ΚΚΕ με το Π.Α.ΜΕ αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά εγκατέλειψε νωρίς νωρίς τον χώρο του Συντάγματος μην περιμένοντας την άφιξη και των άλλων διαδηλωτών.
Μάλιστα έγινα αυτήκοος μάρτυρας των διαμαρτυριών πολλών πολιτών που κατέκριναν αυτή την πάγια τακτική του Π.Α.ΜΕ με αποκορύφωμα την φράση ενός συνταξιούχου ο οποίος όταν οι ηγήτορες του έδωσαν το σύνθημα να φύγουν προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός είπε  «βγάλανε τα “πρόβατα” για βοσκή στο Σύνταγμα και τώρα τα παίρνουν και φεύγουν».
Φυσικά δεν ασπάζομαι την παραπάνω φράση αλλά νομίζω ότι στην παρούσα κατάσταση οι απεργίες και οι πορείες μοιάζουν ξεπερασμένες και ο κόσμος δείχνει να μη πιστεύει πλέον σε αυτές αφού στη ουσία δεν βοηθάνε σε τίποτα μια και τα αυτιά των δωσίλογων και των υποτακτικών των τοκογλύφων που μας κυβερνάνε δεν φαίνεται να ιδρώνουν.
Θεωρώ όμως ότι όσο η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση συνεχίζουν να αλληλοτρώγονται με τα μικρά που τις χωρίζουν και δεν βλέπουν τα μεγάλα και τα ουσιώδη που θα έπρεπε να τις ενώνουν τόσο οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες θα συνεχίζουν την πορεία προς  την υλοποίηση των απεχθών μέτρων που θα προκαλέσουν την οριστική εξαθλίωση του λαού μας.
Είναι γνωστό ότι το σύστημα εξουσίας έχει φροντίσει εντέχνως εδώ και χρόνια να κρατάει διαμελισμένη την εργατική τάξη με τις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους ξεπουλημένους ηγετίσκους αυτών τους οποίους πολλές φορές αντάμειψε (για την διασπαστική τους δράση) με κρατικές αλλά και υπουργικές θέσεις!
Θεωρώ λοιπόν ότι για να υπάρχει ελπίδα και αποτέλεσμα τέτοιων δράσεων θα έπρεπε στην κεφαλή της πορείας να βρίσκονται πιασμένοι αγκαζέ όλοι μαζί οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και πίσω ο λαός σαν ένας χείμαρρος συγκροτημένα και μέσα στα πλαίσια την έννομης τάξης θα βροντοφώναζε και θα απαιτούσε την αλλαγή εδώ και τώρα των προσώπων και των καταστροφικών πολιτικών τους.
Όσο δεν γίνεται αυτό είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα και το μόνο που θα μπορούμε να σκεφτούμε και να πούμε θα είναι ότι και αυτοί οι “κύριοι” είναι γρανάζια και δεκανίκια αυτής της δωσίλογης …. εξουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.