16.9.12

Μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ


Η είδηση …
Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, κ.τ.λ …… ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης.

Ο σχολιασμός …

Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση στο www.ethnos.gr (αν αληθεύει γιατί μοιάζει απίστευτη) αναρωτιέται κανείς ποιοι νοσηροί (για να μη πω ηλίθιοι) εγκέφαλοι εισηγούνται να εκπίπτουν (σωστά) οι αποδείξεις από τους διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά να "μην" λαμβάνονται υπόψη οι αποδείξεις των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και των σούπερ μάρκετ! 

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ όπου πληρώνουμε νταβατζιλίδικα (50% και 100% πάνω σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους) τα προϊόντα των διαφόρων πολυεθνικών καταστημάτων τροφίμων αυτά δεν είναι χρήματα από το εισόδημα μας; 
Αυτά τα έξοδα δηλ. της διατροφής (της ένδυσης και της υπόδησης που είναι τα βασικότερα (και πιθανόν και τα μεγαλύτερα) σε κάθε οικογένεια δεν υφίσταται πραγματικά; Μήπως μας τα χαρίζουν και δεν το ξέρουμε; Εκτός αν και αυτές τις δαπάνες οι “ελεεινοί” φωστήρες του υπουργείου οικονομικών θέλουν να τις κατατάξουν στο ίδιο άθλιο καθεστώς που ισχύει  για τις ΔΕΚΟ (νερό, φως, τηλέφωνο) όπου χρόνια τώρα μας γδέρνουν με τα τιμολόγια τους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ως δαπάνη από την εφορία με την γελοία δικαιολογία ότι είναι ... επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας!!!
Τι να πεις και τι εξήγηση να δώσεις πέρα από το ότι όλα αυτά τα παράδοξα εντάσσονται στην σφαίρα του ανεξήγητου όπου κάποιοι μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ!



Υποσημείωση
Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το κάνουν για να δημιουργούνται συζητήσεις και εντάσεις μεταξύ των διαφόρων εργασιακών ομάδων αλλά και της κοινωνίας στα πλαίσια της πάγιας τακτικής τους δηλ. αυτής του “διαίρει και βασίλευε”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.