18.4.12

Καλό ταξίδι ... Δημήτρη Μητροπάνο!

Ακούγοντας την είδηση για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι του χώρου μας δηλ. τραγουδιστές και μουσικοί αισθανθήκαμε ότι χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο.   
Ναι δικό μας άνθρωπο μια και ...
ο Δημήτρης σε όλη του την ζωή πέρα από μεγάλος σε αξία καλλιτέχνης ήταν και ένας αγωνιστής ο οποίος υπερασπίστηκε τον κλάδο μας αλλά και ένας πραγματικός άντρας που ξεχώριζε σαν την μύγα στο γάλα μέσα στους τόσους “φούφληδες” του χώρου!
Μάλιστα σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις αν και ταλαιπωρημένος από την υγεία του δεν δίστασε να πει ευθέως για τις μεγάλες ευθύνες των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων οι οποίοι έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση το λαό και την χώρα μας!
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους αλλά και σε όλους μας που με θλίψη και οδύνη νιώθουμε ότι έφυγε ένας μεγάλος και “παντελονάτος” καλλιτέχνης!

Καλό ταξίδι Δημήτρη Μητροπάνο! 

4 σχόλια:

  1. Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σας και μιας και είστε ειδικός θα ήθελα την άποψή σας στο εξής. Κάποιοι είπαν ότι ο Δ.Μητροπάνος ήταν φάλτσος! Έμεινα άφωνη όταν το άκουσα αλλά επειδή δεν έχω μουσικές γνώσεις, μόνο μουσικό αυτί, θα ήθελα τη γνώμη σας, έτσι για να αποστομώσω μερικούς-μερικούς. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάλτσο είναι πολλές φορές το "αυτί" που ακούει!
    Σοβαρά τώρα ... ο Μητροπάνος για μένα προσωπικά ήταν πρώτα σπουδαίος ερμηνευτής και μετά τραγουδιστής!
    Προσπάθησε να καταλάβεις την αξία των δύο διαφορετικών λέξεων και θα βρεις απάντηση στο ερώτημα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O.K. Eγώ το καταλαβαίνω αλλά ήλπιζα πως θα μου δίνατε μια πιο "επιστημονική" απάντηση για να αποστομώσω τους κακοπροαίρετους αλλά γνώστες της μουσικής φίλους μου. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ/η δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση αλλά θα σου το πω με ένα παράδειγμα. Όπως όταν ακούμε μία νότα στο βιολί (που όπως είναι γνωστό παίζει ρόλο και το χιλιοστό κίνησης των δακτύλων που πατάνε) μπορεί η νότα να φύγει για ελάχιστα ηχητικά "μόρια" και να επανέλθει. Αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνονται οι απλοί ακροατές αλλά μόνο ένα "καλλιεργημένο" αυτί. Έτσι λοιπόν και οι καλοί ερμηνευτές δίνουν στο εκάστοτε τραγούδι το δικό τους χρώμα με αποτέλεσμα πολλές φορές στην ερμηνεία τους να κάνουν τέτοια ηχητικά σκέρτσα δηλ. να φεύγουν στιγμιαία και για ελάχιστο ηχητικό "ύψος" από την βασική νότα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι φάλτσοι απλά "χρωματίζουν" η για να είμαι πιο ακριβής βάζουν την δική τους σφραγίδα στην ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού. Ο Δημήτρης Μητροπάνος το έκανε αυτό συχνά και αυτό ίσως σε κάποιους έδινε την εντύπωση ότι είναι φάλτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.