3.4.12

Λίγες σκέψεις για τον σύλλογο του χωριού μου!

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου παραβρέθηκα στην εδώ και καιρό προγραμματισμένη Κυριακάτικη Γενική Συνέλευση για το θέμα της έκδοσης της εφημερίδας μας.

Μια έκδοση η οποία δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών οι οποίες πηγάζουν από τα λιγοστά έσοδα και τα αυξημένα έξοδα του τελευταίου χρόνου.(χαράτσι και άλλα λειτουργικά.)

Περίμενα λοιπόν να μαζευτούν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας για να κάνουμε μια ανοικτή κουβέντα για όλα αυτά μια και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έπρεπε (αν και θα μπορούσε) να πάρει μονομερώς μία απόφαση για αναστολή της έκδοσης της.
Όμως περνώντας ο χρόνος της προκαθορισμένης συνάντησης μας ένιωσα μεγάλη απογοήτευση μια και ο αριθμός των παρευρισκομένων μελών ήταν ελάχιστος σε σχέση με την σοβαρότητα του θέματος αλλά και εν συνεχεία η απογοήτευση και η λύπη μου έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν στην έκκληση του προέδρου κ. Νίκου Χωριανόπουλου για την αποδοχή κάποιου εκ των παρόντων για την θέση του προέδρου της συνέλευσης δεν βρέθηκε ούτε ένας (από αυτούς που γνώριζαν την διαδικασία) να αποδεχτεί αυτή την θέση με αποτέλεσμα να αναβληθεί επ’ αόριστο η τόσο σοβαρή αυτή συζήτηση.
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι προσωπικά παρευρίσκομαι για πρώτη φορά σε μια τέτοια διαδικασία και έμεινα έκπληκτος από όλα αυτά που θέλω να πιστεύω (όντας ρομαντικός) ότι δεν έκρυβαν κάποιες σκοπιμότητες άλλου τύπου! Θεωρώ δε υποχρέωση μου να εκφέρω την προσωπική μου άποψη και θέση ως προς το τι προσδοκούμε από ένα σύλλογο ειδικά μια τέτοια εποχή που όλοι βαλλόμαστε από ανάλγητους πολιτικούς και πολιτικές οι οποίες θίγουν την αξιοπρέπεια μας,  υποβαθμίζουν συνεχώς την ποιότητα της ζωής μας αλλά και προδιαγράφουν για όλους μας ένα ζοφερό μέλλον!
Περιμένω λοιπόν κατά πρώτον ο σύλλογος να είναι ένας τόπος συνάντησης συγχωριανών, συγγενών, παλαιών γειτόνων και φίλων (μακριά από προσωπικές πολιτικές προτιμήσεις και αντιπαραθέσεις) όπου θα βρισκόμαστε με λαχτάρα για να ανταλλάξουμε τα νέα μας, να συζητήσουμε για τα προβλήματα μας, να αναφέρουμε για τις δυσκολίες των συγχωριανών μας που παραμένουν φύλακες και δίνουν ζωή στο χωριό που μεγαλώσαμε και αγαπάμε όλοι μας προτείνοντας εφικτές λύσεις στα πλαίσια των γνώσεων, των εμπειριών ακόμα και των προσβάσεων που ίσως διαθέτουν κάποιοι από εμάς!
Κατά δεύτερον περιμένω να προτείνουμε αλλά και στηρίξουμε όλοι μαζί με την παρουσία μας δράσεις και δρώμενα που θα δώσουν την ευκαιρία για πολιτιστική και ιστορική αναδρομή σε πρόσωπα, σε γεγονότα χωρίς
φυσικά  αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ξεφεύγουμε όποτε μπορούμε από την δύσκολη καθημερινότητα μας με τα Κωμιακίτικα γλέντια μας με τους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μας!
Αυτό προσδοκώ εγώ και καλώ όλους σας και ειδικά τους νέους να προτείνουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στα διάφορα τμήματα (ήδη λειτουργεί μια θαυμάσια χορευτική ομάδα κάθε Παρασκευή 21:00’-22:30’) κάνοντας αυτό τον 100χρονο σύλλογο ξανά “νέο”  και “φρέσκο” κόντρα στην αποτελμάτωση, στον οχαδερφισμό και στην πολιτικοκοινωνική σαπίλα της εποχής μας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.