1.8.10

Οι ομιλούντες και φωνασκούντες!!!

Τον τελευταίο καιρό θαρρείς και βιώνουμε στα τηλεοπτικά δρώμενα το περιβάλλον ενός τρελοκομείου!!!
Άλλα ρωτάει ο ένας, άλλα απαντάει ο άλλος, πετιέται ένας τέταρτος και απαντάει σε ένα τρίτο που μπήκε σφήνα στην κουβέντα των δύο δηλ. όπως λέει και το τραγούδι αλλαλούμ αλλαλούμ.
Προσωπικά σε πολλές συζητήσεις που....
παρακολούθησα στο τέλος προσπάθησα να βγάλω ένα συμπέρασμα, να κατασταλάξω κάπου και όλες τις φορές δεν τα κατάφερα. Άρχισα τότε να αναρωτιέμαι μήπως έχω πρόβλημα κατανόησης και επεξεργασίας του λόγου, των φράσεων και των προτάσεων. Πανικόβλητος αποτάθηκα σε δύο φίλους και τους είπα το πρόβλημα μου και τότε διαπίστωσα ότι και αυτοί είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα δηλαδή δεν μπορούν να βγάλουνε κανένα συμπέρασμα και να έχουν κρίση για τα λεγόμενα και την φρασεολογία των τηλεοπτικών πάνελ.
Τι γίνεται ρε παιδιά τους λέω τι πάθαμε ξεμωράναμε ξαφνικά; Για καθίστε κάτω να το συζητήσουμε όπως απαιτούν οι κανόνες μία συζήτησης δηλ. μιλάω εγώ, ακούς εσύ και απαντάς, ακούει ο τρίτος και τους δύο μας και μιλάει στην συνέχεια και των ακούμε εμείς και έτσι γίνεται ένας διάλογος που στο τέλος αφήνει ένα προσωπικό απόσταγμα (στον θεατή ή ακροατή) που λέγεται συμπέρασμα.
Τι συμβαίνει λοιπόν γιατί αυτό το χάος και η αναρχία από ανθρώπους υποτίθεται σοβαρούς και μορφωμένους περισσότερο καμιά φορά από τον μέσω θεατή;
Τότε και οι τρεις καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα στο οποίο συμφώνησαν και άλλοι γνωστοί μας που το συζητήσαμε στην συνέχεια, δηλαδή ότι έχουν σχέδιο και στόχο να μας κάνουν το μυαλό κουρκούτι και στο τέλος να γίνουμε σαν τα Αμερικανάκια που για να καταλάβουν που πρέπει να γελάσουν σε μια κωμική σειρά τους βάζουν γέλια κονσέρβα!!!!!
Θα φτάσει εποχή που θα ακούμε και θα βλέπουμε και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σοβαρό από το ασόβαρο, το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό, το ωραίο από το άσχημο, το αληθινό από το ψεύτικο, την ανοησία από την εξυπνάδα κ.α.
Κλείστε τις τηλεοράσεις όταν συζητούν οι οχλοκράτες και οι μισθοφόροι της ενημέρωσης που έχουν ως στόχο την εξαφάνιση της κριτικής μας σκέψης με σκοπό να μας οδηγήσουν στην αποχαύνωση και στην αδιαφορία για να μας κουμαντάρουν και να μας κυβερνούν τα μεγάλα αφεντικά τους!!!
Θεωρώ ποιο χρήσιμο να δούμε σε ένα ντοκιμαντέρ πως αναπαράγονται οι Μπαμπουίνοι παρά να βλέπουμε και να ακούμε τις ανοησίες του καθενός τους σερβιρισμένες σαν απόψεις και σαν ιδανικές λύσεις στα προβλήματα μας για τα οποία τις περισσότερες φορές είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι ομιλούντες και φωνασκούντες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.