6.8.10

Προς τον Σεβασμιότατε κ. Ιερώνυμο

Σεβασμιότατε πέρα από την επίκληση μέσω της προσευχής για βοήθεια εξ ουρανού, σημασία για πολλούς από εμάς έχει η δράση για να προσδοκούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο προσδιορίζεται σε ένα καλύτερο και ανθρωπινότερο τρόπο ζωής για όλους μας αλλά το κυριότερο ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Πολλοί λένε και όχι άδικα ότι ο θεός μας έχει ξεχάσει εδώ και χρόνια και μας έχει αφήσει στο έλεος της ανθρώπινης ματαιοδοξίας και απληστίας η οποία είναι κατεξοχήν η αιτία των ζοφερών καταστάσεων που βιώνουμε ........

Ξέρω ότι η επίσημη Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει θέση και να εκφέρει άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά θα μπορούσε να δράσει και να μαζέψει γύρω της τώρα, αλλά πολύ περισσότερο αργότερα (μια και τα πράγματα οδεύουν προς το χειρότερο) πολλούς από τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας οι οποίοι πραγματικά έχουν περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση.
Στην εποχή της Τουρκοκρατίας όλοι γνωρίζουμε ότι απλοί και ρακένδυτοι κληρικοί κράτησαν ζεστή την φλόγα του Ελληνισμού μέσα σε πολλές γενιές Ελλήνων και στο τέλος έγινε φωτιά και λαύρα που κατέκαψε τους δυνάστες μας.
Αντιθέτως τώρα βλέπουμε κληρικούς να κάνουν μπίζνες, να εμπλέκονται σε σκάνδαλα και γενικά να παρακολουθούν απαθείς τα τεκταινόμενα κλεισμένοι στον δικό τους χλιδάτο πολλές φορές κόσμο.

Σεβασμιότατε βγείτε στον λαό, μιλήστε του και ξοδέψτε κάτι παραπάνω για την ανακούφιση του.
Νομίζω ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσει, η μάλλον να ανακτήσει η Εκκλησία τον πραγματικό της ρόλο στην κοινωνία ... και καλό είναι …. να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία!!!

Με όλο τον σεβασμό μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.