29.7.15

Τα Capital Controls επιβλήθηκαν για συγκεκριμένους λόγους!


Όλοι είδαμε ότι τα Capital Controls επιβλήθηκαν μόλις ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την διενέργεια του δημοψηφίσματος με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα νέα μνημονιακά μέτρα.
Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς όλοι ... βιώσαμε την ταλαιπωρία στα Α.Τ.Μ αλλά και την τρομοκρατία των καναλιών με την προτροπή να ψηφίσουμε το ΝΑΙ γιατί ειδάλλως θα μας έδιωχναν από την Ευρωζώνη.
Το ερώτημα είναι μιας και είχαν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια της διαπραγμάτευσης αν οι Κυβερνώντες είχαν κατά νου ότι μπορεί να συμβεί αυτό και αν είχαν πάρει κάποια μέτρα για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όλα αυτά ήταν μεθοδευμένα με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα σχέδια.
Ένα από αυτά μοιάζει αυτονόητο από όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης όταν παραιτήθηκε μετά τις εκλογές δηλ. ότι ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του ήταν "στεναχωρημένοι" με την επικράτηση του ΟΧΙ (άρα μας το πρότειναν "υποκριτικά") αφού περίμεναν πως με κλειστές τις τράπεζες και όλη την τρομολαγνεία των καναλιών ότι θα έβγαινε το ΝΑΙ ή τέλος πάντων τα ποσοστά θα ήταν πολύ κοντά.
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα Capital Controls τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρούν τους απλούς Έλληνες πολίτες αλλά και τις μικροεπιχειρήσεις.
Για μένα πλέον είναι ολοφάνερο ότι αυτό το εκ Βρυξελλών επιβαλλόμενο μέτρο πέρα από τον εκλογικό εκβιασμό ο οποίος ήδη παρήλθε χωρίς να πετύχει το στόχο του (δηλ. να ψηφίσουμε ΝΑΙ) έχει σκοπό να εξαναγκάσει όσους έχουν ακόμα μετρητά στα σπίτια ή σε θυρίδες να τα βγάλουν στην κυκλοφορία άρα να τα παραδώσουν σιγά σιγά στο τραπεζικό σύστημα.
Με αυτό το τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να ελέγξουν ολοκληρωτικά την ροή και την διάθεσή του χρήματος οπότε θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα να μας εκβιάζουν και να μας επιβάλλουν τις προσταγές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.