3.7.15

ΟΧΙ στην Ευρώπη που ευημερούν τα νούμερα οι δείκτες και οι Τραπεζίτες!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Λόγω της πόλωσης των ημερών η οποία δυστυχώς δημιούργησε δύο αντίπαλα στρατόπεδα στο εκλογικό σώμα είχα αποφασίσει να απέχω με το τρόπο μου (είχα αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μου) από την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Βλέποντας όμως τους πολιτικούς "Βρυκόλακες" του παρελθόντος....
οι οποίοι όπως είναι γνωστό έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση να βγαίνουν με θράσος να προπαγανδίζουν υπέρ του ΝΑΙ αισθάνθηκα την ανάγκη να αναιρέσω αυτήν μου την απόφαση. 
Δεν ανέχομαι να βλέπω το Σημίτη, το Καραμανλή, το Σαμαρά, το Βενιζέλο και άκουσον άκουσον τον Γιωργάκη το Παπανδρέου να επιχειρηματολογούν και να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε το ΝΑΙ στην αποδοχή των νέων σκληρών μέτρων που μας προτείνουν οι δανειστές μας. 
Οι κύριοι αυτοί αντί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες (για κάποιους υπάρχουν ενδείξεις και για ποινικές) τρομοκρατούν το λαό προτάσσοντας το επιχείρημα ότι στην περίπτωση του ΟΧΙ θα μας πετάξουν ή θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από το Ευρώ! 
Εδώ πρέπει να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες ώρες οι Ευρωπαίοι όπως η Μέρκελ, ο Σόιμπλερ, ο Γκάμπριελ, ο Ντάισεμπλουμ λένε ότι και στην περίπτωση του ΟΧΙ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και το σίγουρο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του θα βοηθήσει την κυβέρνηση να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. 
Επίσης τις τελευταίες ώρες δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του Δ.Ν.Τ που λέει ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να κουρευτεί τουλάχιστον 30%. 
Το τραγικό όμως είναι (αυτό για μένα συνιστά και προδοσία) ότι το 2012 η ηγεσία του Δ.Ν.Τ δηλ. η κ. Λαγκάρντ είχε προτείνει στον κ. Στουρνάρα (υπουργό Οικονομικών τότε του Σαμαρά) να ζητήσουν από κοινού το κούρεμα και την διευθέτηση του χρέους από την Ευρώπη μιας και δεν ήταν λογικό να το ζητήσει μόνο αυτή και όχι εμείς που είμασταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι! 
Τότε όμως ο "σκοτεινός" αυτός τύπος ζήτησε την "άδεια" του πραγματικού αφεντικού του κ. Σόιμπλερ ο οποίος φυσικά το απέκλεισε. Βλέπουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη έκθεση δικαιώνει την άποψη και την επιμονή του Πρωθυπουργού να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα του χρέους. Είναι σημαντικό επίσης να σας μεταφέρω τις προχθεσινές (εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου) δηλώσεις του Αντικαγγελάριου κ. Γκαμπριέλ ο οποίος παραδέχτηκε ότι για την Ελληνική κρίση δεν φταίει ο Ελληνικός λαός και η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια δηλ. το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. και οι οικονομικές Ελίτ της Χώρας μας. Φίλες/οι είναι ολοφάνερο ότι αυτοί που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν δηλ. οι πραγματικά υπεύθυνοι πρώην πρωθυπουργοί και οι άλλοι, το κάνουν γιατί θέλουν καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους. 
 Επίσης οι γνωστοί καναλάρχες και οι "δημοσιοκάφροι" τους αυτή την δύσκολη στιγμή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος όλων μας γιατί έχουν "λερωμένη" ως τον λαιμό την φωλιά τους ενώ τα διάφορα κέντρα στην Ευρώπη νιώθουν ανατριχίλα στην ιδέα ότι μια Ελληνική άρνηση και κατόπιν επιτυχία της μπορεί να γίνει η σπίθα που θα βάλει την φωτιά της αμφισβήτησης για τις σημερινές Ευρωπαϊκές πολιτικές στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου.  
Ξέρω ότι όλους μας, μας πληγώνει η εικόνα των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες αλλά πιστέψτε με ήταν προσχεδιασμένο να γίνει αυτό δηλ. να τις κλείσουν κάποια στιγμή στα πλαίσια του εκβιασμού της κοινωνίας συνολικά μιας και η καλοπροαίρετη διάθεση και η πολιτική απειρία της κυβέρνησης έδωσε την ευκαιρία στους δανειστές να κωλυσιεργούν επίτηδες στις διαπραγματεύσεις για να δώσουν το γνωστό τους τελεσίγραφο σχεδόν στη λήξη του χρόνου οπότε με την οικονομική ασφυξία να εκβιάσουν για να αποσπάσουν την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης στα νέα απεχθή μέτρα! 
Ας θυμηθούμε πως το 40' τότε που όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν γονατίσει μπροστά στην Χιτλερική Γερμανία οι Παππούδες μας είχαν το θάρρος, την λεβεντιά και τον πατριωτισμό να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι της και τελικά να γίνουν η αιτία να χάσει το πόλεμο. 
Τιμώντας λοιπόν την μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της μαύρης εκείνης περιόδου θεωρώ πως δεν δικαιούμαστε τώρα να πούμε ΝΑΙ στην νέα φασιστική επίθεση της νέας Ευρωπαϊκής οικονομικής νομενκλατούρας.

Ας τους στείλουμε λοιπόν ξανά όπως και τότε ένα νέο ηχηρό ΟΧΙ και να είστε σίγουροι πως θα πάρουν το μήνυμά του πραγματικού νοήματος της επιλογής μας δηλ  ότι θέλουμε μια Ευρώπη όπου πρέπει να ευημερούν οι άνθρωποι και η ποιότητα ζωή τους και όχι τα νούμερα, οι δείκτες και οι Τραπεζίτες!!!

1 σχόλιο:

  1. Έχει μεγάλη σημασία σαν Έλληνες πολίτες να μελετήσουμε το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το χρέος.
    Μπορεί να κατεβεί από τους δεσμούς:
    http://debt-truth.gr/wp-content/uploads/2015/07/Report_GR_final.pdf
    Και:
    http://enter4news.gr/wp-content/uploads/2015/07/Προκαταρκτική-Έκθεση-Επιτροπής-Αλήθειας-Δημοσίου-Χρέους.pdf
    Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, Πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στην Επιτροπή Αλήθειας και μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος ζωντανή από τα βίντεο στο δεσμό:
    https://kanali.wordpress.com/2015/06/16/voyliroymeliotis262762/
    Αν θέλει να καταγράψει τα βίντεο αυτά στο δικό του Η/Υ, μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό: Free YouTube Downloader κατεβάζοντας το από το δεσμό:
    http://youtubedownloader.com/

    Χαιρετισμούς,
    Ι. Ν. Χατζόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.