28.8.10

κ. Σαμαρά δε μας πείθετε!!!

Η είδηση

“Με βάση την οικονομική πρόταση της ΝΔ η χώρα μέσα σε μια διετία θα μπορούσε να απαλλαγεί από το Μνημόνιο, να σταθεί στα πόδια της και να βγει στις αγορές να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες με φυσιολογικά επιτόκια. Με την πολιτική του Μνημονίου, αντίθετα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούμε στις αγορές ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια! Όταν το χρέος μας θα είναι τεράστιο, το έλλειμμά μας ακόμα δεν θα έχει μηδενιστεί και η Οικονομία θα είναι ουσιαστικά σε παρατεταμένη στασιμότητα.

Αυτά τόνισε χθες μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος που ασχολήθηκε με την προετοιμασία για τις επερχόμενες εκλογές.”


ο σχολιασμός.....

Δυστυχώς κ. Σαμαρά δε μας πείθετε ότι έχετε την λύση, γιατί εσείς αλλά και το κόμμα που ηγείσθε είστε συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος.

Ας ξεκινήσουμε από εσάς ρωτώντας, πότε επιτέλους θα μας πείτε τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης σας από την Ν.Δ επί αρχηγίας και Πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.(ακούγονται πολλά και για μια γενναία χρηματοδότηση του κόμματος που δημιουργήσατε την περίφημη Πολιτική Άνοιξη που στο τέλος όπως είναι γνωστό δεν σας βγήκε.) Επίσης εξηγήστε μας ποια ήταν η συμμετοχή σας στο περίφημο άνοιγμα των συνόρων και την εισροή χιλιάδων Αλβανών σε πρώτη φάση και μετά την εισβολή όλων των κατατρεγμένων αυτού του πλανήτη στην χώρα μας.

Όλοι οι σύγχρονοι πολιτικοί μιλάτε και λέτε “θα μπορούσε” “ίσως” “θα έπρεπε” “θα δούμε” θα, θα θα. Όμως στις εξεταστικές επιτροπές (που από ότι γνωρίζουμε τα μέλη τους πληρώνονται αδρά συμπληρώνοντας το πενιχρό τους εισόδημα σαν βουλευτές) ο πρώην διαγραφείς βουλευτής σας κ. Μαρκογιαννάκης κατηγόρησε πρόσφατα δημόσια το κόμμα σας ότι δεν προσπαθεί να ρίξει φως στις εξεταζόμενες υποθέσεις αλλά δείχνει την διάθεση κουκουλώματος. Δεν είναι τυχαίο δε που και οι απλοί πολίτες μεταξύ τους λένε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα γιατί τα έχετε κάνει πλακάκια με τους Πράσινους!!!

Να σας το πω πιο απλά κ. Σαμαρά η αίσθηση πλέον όλων μας είναι ότι εδώ και 3 δεκαετίες υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας για συγκάλυψη των ευθυνών εκατέρωθεν, για το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν σε όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι πάντα προεκλογικά, τα συνθήματα που επικρατούσαν ήταν “κάθαρση” “το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκαλο” “όλες οι υποθέσεις θα ξεκαθαριστούν’ “οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν”.

Φράσεις, λόγια και προθέσεις που δεν είχαν πρακτικό αποτέλεσμα γιατί τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να ξεκαθάρισε καμία από τις μεγάλες υποθέσεις και ούτε να τιμωρήθηκε κανένας πολιτικός ή κρατικός λειτουργός.

Χρονοβόρες διαδικασίες με σκόπιμες καθυστερήσεις και αποπροσανατολισμούς δημιουργούσαν το απαραίτητο πέπλο της λήθης με σκοπό να φύγουν από την επικαιρότητα τα εξεταζόμενα θέματα και στο τέλος να ξεχαστούν.

Πιστεύω ότι η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμη ακόμα και από την κυβέρνηση αν την έλεγχε σοβαρά, έκανε εναλλακτικές δημόσιες προτάσεις και ενημέρωνε την κοινή γνώμη για όλα τα τρέχοντα θέματα. Τότε είναι σίγουρο ότι ο κάθε κυβερνητικός και κρατικός λειτουργός θα ήταν πολύ προσεχτικός στις αποφάσεις και στις πράξεις του γιατί θα ήξερε ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτών. Το δράμα όμως της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ήταν ότι η πλειονότητα από τους κυβερνώντες αλλά και τους ελέγχοντες αυτούς σκοπό δεν είχαν να προσφέρουν αυτά που όφειλαν αλλά μόνο να αρπάξουν όσα μπορούσαν περισσότερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.