23.6.20

Τα "Δίποδα κτήνη" ζουν ανάμεσα μας!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
(Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καρύστου)

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Την Κυριακή 21/6 μέλη του Συλλόγου μας, εντόπισαν (στο Μαρμάρι, στην περιοχή του Νεκροταφείου) και περισυνέλεξαν το εικονιζόμενο σκυλάκι.
Δυστυχώς όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, για άλλη μία φορά κάποιοι  ανεγκέφαλοι και πραγματικά δίποδα "ΚΤΗΝΗ", στο μυαλό, στην ψυχή και στην συμπεριφορά, έδειξαν τα απάνθρωπα τους ένστικτα, στο δυστυχισμένο σκυλάκι, το οποίο ήταν σκελετωμένο και προφανώς τους πλησίασε, εκπλιπαρώντας για λίγο φαγητό και νερό, και για ένα χάδι στο κεφαλάκι, μιας και το άλλο "ΚΤΗΝΟΣ", (το πρώην αφεντικό του), το παράτησε έρημο και μοναχό στους δρόμους.

Το σκυλάκι φέρει εμφανή χτυπήματα στο σώμα και κυρίως κεφάλι, τα οποία του έχουν προκαλέσει, πρήξιμο με αποτέλεσμα τα μάτια του να είναι σχεδόν κλειστά, όπως ενός Μποξέρ μετά από αγώνα νοκ άουτ.
Το βέβαιο είναι ότι αυτός, ή αυτοί που το έκαναν, σίγουρα και με την ίδια ευκολία, μπορούν να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο, και σε έναν άνθρωπο, αν θεωρήσουν ότι τους λοξοκοίταξε, ή τόλμησε να τους κάνει κάποια παρατήρηση π.χ για την οδική τους συμπεριφορά. 
Όπως λένε οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, άτομα που έχουν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, προς τα ανυπεράσπιστα ζώα είναι ...Εν δυνάμει Δολοφόνοι. 
Δυστυχώς στην περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε συχνά τέτοια φαινόμενα δηλ. εγκαταλείψεις, κακοποιήσεις, και φόλιασμα ζώων, και καλούμε όλους σας, να πάψουμε πια να είμαστε θεατές, καταγγέλοντας στις αρμόδιες αρχές, (όπως ορίζουν οι νόμοι), όλα αυτά τα "Αποβράσματα" που ζουν ανάμεσα μας, για να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Ήρθε ο καιρός να θυμηθούμε την ρήση του Mark Twain που λέει ότι: "Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.