16.4.11

Ο ... Εκτός τόπου και χρόνου!!!

 Δημοσιεύτηκε και στο Tro-ma-ktiko στις 16/4/2011

Ομιλία πρωθυπουργού στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ 15/4/2011 (αξίζει να δείτε το βίντεο)

Παρακολούθησα αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού μας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος του και έμεινα εμβρόντητος από την ασάφεια και την ασυναρτησία του λόγου του.
Μετά από το πρώτο σοκ μου ήρθε στο μυαλό το όνομα “Νεραϊδοπαρμένος”  και "Μυαλοχυμένος" έτσι όπως τον αποκαλεί ο γνωστός σε όλους μας κ. Χ. Κλυν.
Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Παπανδρέου μοιάζει να ζει σε άλλη χώρα για να μη πω σε άλλο πλανήτη θεωρώντας ότι απευθύνεται σε χαχόλους και μη σκεπτόμενους πολίτες!
Τόσο ήταν η έκπληξη μου που παρακάλεσα ένα φίλο να ακούσουμε μαζί τα λεγόμενα του ευελπιστώντας να μου πει ότι δεν κατάλαβα καλά και ο "ηγέτης" της χώρας μας λέει κάποια σοβαρά πράγματα που απλά εγώ δεν αντιλήφθηκα την δεδομένη στιγμή. Πραγματικά ο φίλος μου το άκουσε και με ζωγραφισμένη την έκπληξη στο πρόσωπο του ξέσπασε σε ένα νευρικό γέλιο λέγοντας την φράση “Δεν είναι δυνατόν”.
Ναι φίλες/οι δεν είναι δυνατόν να ακούμε και να βιώνουμε εδώ και καιρό όλα αυτά τα απίθανα από αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους, οι οποίοι πλέον μας κοροϊδεύουν αναίσχυντα και χωρίς τσίπα και εμείς απαθείς λες και μας έχουν κάνει λοβοτομή οδηγούμαστε χωρίς καμία αντίδραση προς την εξαθλίωση και τον αφανισμό μας ως χώρα και ως λαός.
Ας ελπίσουμε ότι οι τελευταίες δημόσιες επικριτικές  παρεμβάσεις των επωνύμων Συνταγματολόγων για τις αντισυνταγματικές πράξεις των εν λόγω κυρίων αλλά και η σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της πολύπαθης Κερατέας να είναι η αρχή για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο για να τους στείλουμε όλους μαζί εκεί που τους αξίζει δηλαδή …. στον αγύριστο!!!


2 σχόλια:

  1. Σχόλια στο "Καφενεία"

    Τι λες μωρέ Πρεβενιέ "Πρωθυπουργού ΜΑΣ";;;

    Δικός μου πρωθυπουργός δεν είναι αυτό το εξάμβλωμα.
    16 Απριλίου 2011 4:56 μ.μ.
    aiolos είπε...

    Είμαστε υπεύθυνοι:

    3.000.000 μαλάκες ψήφιζαν πασοκ
    3.000.000 μαλάκες ψήφιζαν νδ

    Για 36 χρόνια .

    1.000.000 μαλάκες πήγαν και ψήφισαν για αρχηγό τον Τζέφρυ.

    Είμαστε υπεύθυνοι.
    16 Απριλίου 2011 5:05 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΤΟ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
    ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
    ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ .

    ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΟ.
    16 Απριλίου 2011 5:52 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος.
    Δεν είναι λάθος.

    Τα ίδια μέτρα μας ανακοίνωσε όπως και πριν λίγους μήνες, ίδια συνταγή. Αφού η πρώτη δεν τους βγήκε, πως θα τους βγει η δεύτερη; Το ξέρουν πως πάλι μία από τα ίδια θα εισπράξουν… άντε να πάρουμε και τις 2 ακόμα δόσεις και μετά βλέπουμε.
    Η μόνη νέα ιδέα είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθαρό ξεπούλημα, αυτό σημαίνει πως ακόμα και το νερό θα το πληρώνουμε ανάλογα με τις ορέξεις του ιδιώτη επενδυτή. Ακόμα και τα διόδια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία θα έχουν ιδιώτες, δηλαδή νέα καρτέλ, δεν μας φτάνουν τα καρτέλ του γάλακτος, του σταριού, του.....
    κρέατος.
    Καλά δεν βλέπουν τη έγινε στην Αργεντινή; Στον Ισημερινό; Ακριβώς τα ίδια λάθη έκαναν και εκεί μέχρι που τους πήρε ο διάολος.

    Εντάξει αυτοί είναι προδότες, χαζοί ίσως, δεν είναι Έλληνες ίσως, πουλημένοι.
    Οι δικαστές, οι πρυτάνεις, οι κάθε λογής επιστήμονες που ξέρουν ιστορία και μπορούν να τους ανακόψουν τι κάνουν; … Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλοι, μα όλοι!! είναι δικοί τους, τα έχουν αρπάξει και δεν μιλούν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη.
    Εσείς κύριοι που ξέρετε πρέπει να βγείτε μπροστά και να πάρετε βήμα ( που δεν σας δίνετε εύκολα ) με άλλους τρόπους και να διδάξετε τον λαό, τουλάχιστον να τον προετοιμάσετε. Αν δεν το κάνετε τότε είστε μία από τα ίδια σαν αυτούς που μας κυβερνούν. Και θα πληρώσετε το ίδιο σαν αυτούς. Η ιστορία θα σας τα ξεπληρώσει όπως αδιακρίτως γίνετε στους αιώνες της ανθρωπότητας.

    Μπορώ να γράφω για πάντα… ένα φάνηκε χτες… αυτοί δεν θέλουν να μας σώσουν, ίσως δεν μπορούν, ξανά μετά από 6 μήνες θα δουν τα ίδια αποτελέσματα. Τουλάχιστον όποιος μπορεί ας διαφοροποιηθεί μπας και ξυπνήσει ο λαός και τους ξαποστείλει από κει που ‘ρθαν.
    16 Απριλίου 2011 6:42 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    μονο δολοφονια του χρειαζεται πια.

    αν μεινει αλλα 2 χρονια!! θα εισβαλουν μεχρι και οι σκοπιανοι να μας διαλυσουν..
    16 Απριλίου 2011 6:42 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ
    ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ;
    16 Απριλίου 2011 7:32 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ !
    ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
    ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ....

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙ ΑΛΛΟΥ.ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ.ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΙ..... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.

    ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ;

    Δεν μας είπε πως κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πάρει τα spreads από τις 130 και να τα φθάσει πάνω από τις 1000 μονάδες βάσεις.
    Δεν μας είπε γιατί κλείνουν τα μαγαζιά και γιατί οι επιχειρήσεις σπεύδουν να ενταχθούν στο άρθρο 99.

    Δεν μας είπε γιατί, αφού υπήρχαν λεφτά, δεν τα έριξε στην αγορά ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση.
    Δεν μας είπε ότι εφ όσον οι Τράπεζες πήραν, από την κυβέρνηση του 100 δις ευρώ,
    δεν «έριξαν» ούτε ένα ευρώ,
    στη «πραγματική οικονομία».

    Δεν μας είπε πως η ανεργία ξεπέρασε το 15%, όταν το 2008 ήταν κάτω από το 7%, αντίθετα μας είπε ότι δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, πούντες;

    Δεν μας είπε γιατί κλείνει σχολεία και γιατί αναστέλλει λειτουργίες Νοσοκομείων.

    Δεν μας είπε γιατί αύξησε τους έμμεσους φόρους αντί ν’ αυξήσει τους άμεσους, ως δικαιότερους έναντι των «ασθενέστερων οικονομικά» πολιτών.

    Δεν μας είπε τέλος, πως κατάφερε ν’ αυξήσει τον πληθωρισμό, που ξεπέρασε το 5% - όταν το 2008 ήταν κάτω του 1%.

    Πράγματι είναι κατόρθωμα και χρειάσθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια να το πετύχει,
    όταν, με τη δική του πολιτική μειώθηκαν τα εισοδήματα όλων των πολιτών και ταυτόχρονα ανατιμήθηκαν όλα τα βασικά είδη διατροφής, εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης.

    Τη μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου από τα πολλά ταξίδια που κάνει και ως «θιασώτης της παγκοσμιοποίησης», έχει «μπερδέψει» τις χώρες, δεν μας μιλούσε για την Ελλάδα !
    16 Απριλίου 2011 9:21 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Υπομονή σε ολους μας.
    Θα ερθουν οι άλλοι οι επόμενοι σοφοί φωστήρες και θα μας σώσουν.

    Οι μακακίες, και πάρτε δανεικά λεφτά για μισθούς συντάξεις και κλεψιές και αρπαχτές απο ολους, μιας ολόκληρης πολιτικής ζωής απο την μεταπολίτευση και εδώ, απο ολους οσους πέρασαν αρχίζουν τώρα να πληρώνονται.

    Οσο για τα λεφτά υπάρχουν και αλλα παρόμοια, αφού τέτοια θέλει να ακούει ο λαός τέτοια παραμύθια τού έλεγε.
    Το χάηδεμα αυτιών ειναι γλυκά λογάκια και ωραία , η αλήθεια τσούζει πονάει και ενοχλεί.

    Υπομονή και ο Θεός βοηθός.
    17 Απριλίου 2011 8:27 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Τι περίμενες δηλαδή από αυτόν κ Πρεβενιέ;
    Ο άνθρωπος είναι στην κοσμάρα του που χωράει τρεις τεσσερις παλιομαλάκες που τον περιτριγυρίζουν και του περιγράφουν την ειδυλλιακή εικόνα του πλάνητη αλφα το κενταύρου με κατοίκους που έχουν κεραίες αντι για αυτιά και κλείστρα αντί για μάτια και αυτός ως μέγας αυτοκράτωρ απαγγέλει όλες τις βλακείες που του γράφουν αρρωστημένα κοπρόσκυλα.
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΕΊΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΟΥ στην Ελλάδα βρίσκεται νοητά είναι διαπλανητικός.
    Προσγειώθηκε μία φορά στο λιμάνι όπου τον πνιξανε τα δακρυγόνα και έκλαιγε γιαυτό δεν πάει στην Κερατέα του το απαγόρευσε ο γιατρός.
    Πόσο μαλακισμενος λαός είμαστε ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Δίνουμε δυναμη και εξουσία σε καθε αρρωστημένο απροσαρμοστο και ηλίθιο να καθορίζει την ζωή μας και τις τυχες αυτού το τόπου.
    Περιμένετε έχουμε να δουμε και να ακούσουμε πολλα από αυτόν, θα τον θυμαται η Ελλάδα για πολλά χρόνια όπως κάθε ηλίθιο κυβερνήτη στην παγκόσμια ιστορία.
    17 Απριλίου 2011 10:27 π.μ.
    ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΜΟΥ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;;;ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ....
    17 Απριλίου 2011 10:40 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.