8.6.15

Μαλβίνα Κάραλη ... η μεγάλη απουσία!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Είχα την τιμή και την τύχη να την γνωρίσω προσωπικά λίγο καιρό πριν εκδηλωθεί η αρρώστια της και θέλω για πρώτη φορά να αναφέρω κάποια πράγματα τα οποία θεωρώ ότι ...
σημάδεψαν για πάντα τον τρόπο σκέψης μου σε πολλά αλλά και ως προς την εμβάθυνση του τρόπου λειτουργίας των Μέσων Μαζικής "Παραπληροφόρησης" όπως έλεγε η ίδια.
Την Μαλβίνα την θεωρούσα και τότε έναν "μύθο" και για αυτό ένιωσα μεγάλη έκπληξη όταν ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου και στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσα μια γυναικεία φωνή να μου λέει. "Εδώ Μαλβίνα Καραλή, παρακαλώ θα ήθελα να μιλήσω με τον κ. Πρεβενιό". 
Εκείνη την στιγμή πραγματικά τα έχασα και σκέφτηκα πως κάποια φίλη, μου κάνει πλάκα και δειλά δειλά της απάντησα ο "ίδιος" αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα την χροιά, της τόσο χαρακτηριστική της φωνής. 
Αμέσως συνεχίζει και μου λέει "Κοίταξε φίλε Γιάννη θα ήθελα σύντομα να τα πούμε από κοντά μια και εδώ και μέρες ακούω αποσπάσματα από τις παλαιότερες εκπομπές σας και με ενδιαφέρει η δουλειά σας". 
Στην συνέχεια της κουβέντας μας μου διευκρίνισε ότι κάποιος τις είχε δώσει κάποιον "Πιλότο" (δείγμα από την ραδιοφωνική χιουμοριστική εκπομπή "Μεταξύ σοβαρού και αστείου" που κάναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84 με τον συνεργάτη μου Θοδωρή Φαράκλα.)
Πραγματικά σε λίγες ημέρες γνωριστήκαμε και από κοντά στο σπίτι της στην Βουλιαγμένη και τότε μας πρότεινε να τις γράφουμε αλλά και να την συνδράμουμε στο τηλεοπτικό πλατό στην νέα εκπομπή που ετοίμαζε για την νέα τηλεοπτική σεζόν στο MEGA ως συνέχεια του "HOSTESS".
Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις και κάποιες από αυτές ήταν και με συνεργάτες της όπου είδαν κάποια από τα κείμενα που ετοιμάσαμε και μας εξηγούσαν για το πως θα μεταφερόταν στην τηλεοπτική σκηνή. 
Μάλιστα κάποια στιγμή πήγαμε στην Παιανία στα στούντιο του MEGA (τότε) για να μας δείξουν από κοντά κάποια πράγματα για να μετριάσουν τις αμφιβολίες και τους φόβους μας (εμένα και του συνεργάτη μου) για την έκθεση μας στο τηλεοπτικό κοινό. 
Δυστυχώς για όλους μας εκείνο το διάστημα εμφανίστηκε η αρρώστια της και στο τέλος μας την πήρε από κοντά μας σκορπώντας οδύνη και θλίψη σε όλους τους Έλληνες αλλά κυρίως σε όλους τους "σκεπτόμενους τηλεθεατές"!
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις μας η Μαλβίνα ήταν μια πραγματική οικοδέσποινα η οποία φρόντιζε πάντα να μας κάνει να νιώθουμε άνετα. 
Θυμάμαι κάθε φορά μας μαγείρευε η ίδια εξηγώντας μας με λεπτομέρειες την ιστορία αλλά και την χώρα προέλευσης αυτών που μας σέρβιρε. 
Η απλότητα της εμφάνιση της σίγουρα δεν έδενε στα μάτια μας με την ευρύτητα των γνώσεων και των παγιωμένων απόψεων και θέσεων της για όλους και για όλα.
Χαρακτηριστικό και ανεξήγητο επίσης είναι ότι πολλές φορές σε κάποιες προσωπικές μας συναντήσεις (τότε εργαζόμουν ως δάσκαλος μουσικής στο Δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης και την επισκεπτόμουν συχνά) μου ανέφερε ή μάλλον προέβλεπε τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις που ζούμε αφού θεωρούσε ότι η πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας μετά την μεταπολίτευση λειτουργούσε για δικό του όφελος αφού μαζί με εγχώρια αλλά και ξένα συμφέροντα είχαν στήσει ένα γαϊτανάκι ρεμούλας και καταλήστευσης του Ελληνικού λαού.
Η άποψη της περί πολλών επωνύμων δημοσιογράφων ήταν η χειρότερη και μάλιστα γνώριζε ότι πολλοί εξ αυτών θα χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή ως πέμπτη φάλαγγα για τον εκφοβισμό και την παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού.
Δυστυχώς μέχρι τώρα δικαιώθηκε σε πολλά από όσα μου είπε τότε για πρόσωπα και καταστάσεις και θεωρώ ότι η απώλεια της έχει καταστήσει φτωχότερη την δημοσιογραφία στην οποία είναι σίγουρο ότι αν ζούσε δεν θα μπορούσαν με τίποτα να σταθούν πολλά από τα σημερινά "Τσογλάνια" που "δήθεν" την υπηρετούν!!!

Υποσημείωση
Καλό θα ήταν αποσπάσματα των εκπομπών της Μαλβίνας να παρακολουθούνται από τους μαθητές των δημοσιογραφικών σχολών για να διδάσκονται, την ευφράδεια και την ορθότητα του λόγου, την οξυδέρκεια του πνεύματος, την ευθύτητα και την τεκμηρίωση των απόψεων αλλά κυρίως την καθαρότητα των ματιών και της ψυχής που πρέπει να εκπέμπει ένας πραγματικός ... Δημοσιογράφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.