1

Προσωπικά βίντεο στο YouTube
Η διαφορετικού χρώματος λέξεις ή φράσεις σε ένα κείμενο σας παραπέμπουν σε κάποιον άλλον σύνδεσμο! Κάντε αριστερό κλικ στις "Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο" για να δείτε ορισμένα από τα blogs που έχει αναρτηθεί το συγκεκριμένο άρθρο!

Πάτα εδώ για να δεις από που κρατάει η σκούφια σου!!!!
Πάτα εδώ και γράψε στο κουτάκι που θα εμφανιστεί την διεύθυνση σου για να δεις το σπίτι σου και την ... γειτονιά σου!

Παρόντες

22.11.11

Οι δικές μας ευθύνες!


Τον τελευταίο καιρό σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι»
Μάλιστα πρόσφατα μία πολύ καλή και αξιόλογη φίλη, μου εξέθεσε τις σκέψεις της με ένα τρόπο που ένιωσα εκτεθειμένος ως προς το πως ...
λειτουργούμε όλοι όσοι αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο μια και η αρθογραφία αυτή επικεντρώνεται σε αφορισμούς και κριτική που έχουν να κάνουν με διαπιστώσεις και όχι με προτάσεις και ιδέες για το πως θα ξεπεράσουμε την ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας.
Μέσα από αυτή την συζήτηση ένιωσα ότι η συνομιλήτρια μου είχε απόλυτο δίκιο και τα λόγια της αντηχούσαν στα αυτιά μου ως "κεραυνός εν αιθρία" μια και μου έδωσαν να καταλάβω ότι όλοι μας τελικά περιμένουμε ως "μάνα εξ ουρανού" κάποιον ή κάποιους να μας σώσουν ενώ ο καθένας μας δεν κάνει την δική του “επανάσταση” η οποία όπως το άγιο φως της ανάστασης θα μεταλαμπαδευτεί στους οικείους μας, στους συγγενείς μας, στους γείτονες μας, στους φίλους και γενικά σε όσους αγωνιούν και επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον για μας αλλά και για τα παιδιά μας!
Αυτή η προσωπική επανάσταση του καθενός μας έχει να κάνει με τις “κακιές” συνήθειες που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια και οι οποίες μας έκαναν να γίνουμε ατομιστές, (παρτάκιδες του κερατά) εγωιστές, φλύαροι, υπερκαταναλωτικοί με αποτέλεσμα να ανεχθούμε αλλά και να συμμετέχουμε κατά κάποιο τρόπο σε όλα τα “άνομα” μικρά και μεγάλα που προετοίμασαν την τωρινή πορεία προς την εξαφάνιση μας!
Φίλες/οι  ο καθένας μας έχει χρέος να αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα αποδυναμώσει και στο τέλος θα εξαφανίσει όλους αυτούς που βυσσοδομούν και θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης μα το κυριότερο θα δώσουμε την ευκαιρία να γεννηθεί από τα σπλάχνα μας κάτι νέο που θα μας αντιπροσωπεύει ως άτομα, ως κοινωνία αλλά και ως έθνος που θα συνεχίσει να είναι άξιο της μεγάλης ιστορίας του και των ένδοξων προγόνων του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.