29.4.24

Υπόθεση Τεμπών

Στο βιβλίο του Μακιαβέλι "Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ" στο 3ο κεφάλαιο γράφει "Τους ανθρώπους ή να τους κερδίζεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις. Όταν τους τραυματίζεις, σ' εκδικούνται"

Θεωρώ ότι το παραπάνω βιβλίο και την συγκεκριμένη φράση την αγνοούν οι περισσότεροι από τους  διοικούντες τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας και είμαι βέβαιος ότι ο τωρινός μας Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν βαθιά μεσάνυχτα περί αυτής. 

Όλοι παρακολουθούμε με θλίψη αλλά και απέραντο θυμό την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπλύνει και να ...

αποδημήσει τις ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μπορεί κάποιοι να προσήλθαν στους εισαγγελείς αλλά ως εκ θαύματος όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι πληρώνοντας υπερβολικά μεγάλες εγγυήσεις από 500.000 έως και 1.000.000 ευρώ και πραγματικά αναρωτιόμαστε που τα βρήκαν τόσα χρήματα? Ελέγχθηκαν οι φορολογικές τους δηλώσεις για να δούμε αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά που κατέβαλλαν?

Μήπως, τους τα πλήρωσαν κάποιοι άλλοι? Και αν ΝΑΙ ποιοι είναι αυτοί και για ποιον λόγο? Μήπως ο λόγος είναι για να καλυφθεί το παράνομο φορτίο που μετέφεραν με την εμπορική αμαξοστοιχία? Ένα φορτίο το οποίο από ότι φαίνεται προοριζόταν για την νοθεία των καυσίμων που χρησιμοποιούμε για τα αυτοκίνητα μας και όχι μόνο.

Εξ αρχής τα ερωτήματα για αυτή την τραγωδία ήταν πολλά όπου χάθηκαν διαπιστωμένα 57 ψυχές και πιθανόν και κάποιες άλλες που ίσως να μη μάθουμε ποτέ.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, φάνηκε από τις πρώτες ώρες όπου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης λειτουργώντας ως εμπειρογνώμων μας είπε ότι την ευθύνη για το ατύχημα την είχε ο Σταθμάρχης, τον οποίον όμως η κυβέρνηση του τον είχε τοποθετήσει σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση. Μετά και κατά την διάρκεια του χρόνου μεσολαβούντος και των εθνικών εκλογών αλλά και μετά το 41% που πήραν λόγω της μεγάλης αποχής, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα με σκοπό να ξεχαστεί και να χαθεί.

Όμως οι γονείς και οι συγγενείς, που έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους, δεν ξέχασαν και με μπροστάρησα την κυρία Μαρία Καρυστιανού που έχασε την κόρη της την Μάρθη, επανήλθαν και ενημέρωσαν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για τις κατάπτυστες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, να εμποδίσει την έρευνα προς την σωστή κατεύθυνση, για να καθίσουν οι πραγματικά διαχρονικοί ένοχοι στο σκαμνί της δικαιοσύνης.

Ένοχοι στους οποίους μέσα συμπεριλαμβάνονται και γνωστά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία λόγω ανικανότητας, παραλείψεων αλλά και πιθανόν εξυπηρετώντας και κάποια συμφέροντα, άφησαν απροστάτευτο το δίκτυο υλικά άλλα και σε ανθρώπινο δυναμικό. Όταν μάλιστα παρουσιάστηκε το θέμα της εσπευσμένης απομάκρυνσης που έκαναν στα υλικά αλλά και το μπάζωμα του πέριξ χώρου τις πρώτες ώρες του ατυχήματος, αυτός ο ανεκδιήγητος υπουργός δικαιοσύνης πρώην Πασόκος, λειτουργώντας την δεδομένη στιγμή ως Γενίτσαρος της Νέας Δημοκρατίας είχε το θράσος να πει δημόσια πως, όποιοι μιλούν για το μπάζωμα του χώρου … είναι για τα μπάζα.

Αυτός λοιπόν ο κύριος, εντός εισαγωγικών, είναι ο προϊστάμενος των δικαστικών λειτουργών αλλά κυρίως των ανώτατων δικαστών τους οποίους ο ίδιος με την κυβέρνηση που υπηρετεί διορίζει.

Θέλω να ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της, τώρα μάλιστα που καινούργια στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητα, όπως το ότι στους χώρους που μεταφέρθηκαν τα μπάζα μετά από 14 μήνες ανιχνεύθηκαν και βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα, καθώς και ότι υπάρχουν στοιχεία από το παράνομο υλικό για την νοθεία των καυσίμων, που μετέφεραν οι λαθρέμποροι οι οποίοι σίγουρα είναι υψηλά πρόσωπα του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά σίγουρα και φίλοι, προστάτες ή και χρηματοδότες κάποιων πρώην ή νυν κυβερνητικών προσώπων.

Κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι τωρινοί και παλιότεροι, τραυματίσατε με την συμπεριφορά σας ειδικά στο θέμα αυτό, όχι μόνο τους τραγικούς γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά ένα ολόκληρο λαό τον οποίο θεωρείτε ηλίθιο, μιας και τον έχετε ξεγελάσει μέχρι τώρα πολλές φορές με τα ψέματα και τις υποσχέσεις σας. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι είμαστε στο πλευρό αυτών των γονιών για την δικαίωση, για τον άδικο και τραγικό χαμό των παιδιών τους, αλλά και την απαίτηση να μην ξανασυμβεί ποτέ, κάτι ανάλογο μικρό ή μεγάλο.

Κύριοι Πολιτικοί αφήστε λοιπόν τις δολοπλοκίες, τις Συρραφές και τις Προσπάθειες συγκάλυψης και επιτρέψτε στην Δικαιοσύνη να λειτουργήσει αυτοβούλως, για να καταλογίσει τις ευθύνες σε όσους πρέπει, όσο ψηλά και να βρίσκονται, μήπως έτσι ξεβρομίσει και ο χώρος σας και μπορέσετε στο εγγύς μέλλον, να σταθείτε απέναντί μας, κοιτώντας μας με καθαρά μάτια, και κυρίως έχοντας καθαρά χέρια και συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.