1.7.20

Οι αντιπρόσωποι του Θεού, σε ρόλο αδίστακτων Μπίζνεσμαν!


Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Η είδηση από το www.vvv.gov.gr ... 
Όταν στις 23 Ιουνίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέδιδε ανακοίνωση για την αιφνιδιαστική κλήση του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς, όπου θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020 η διεκδίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος 46,6 στρεμμάτων του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, ελπίζαμε ότι η Ιεραρχία θα αντιλαμβανόταν τις διαστάσεις και τον αντίκτυπο των αξιώσεών της και ότι θα αναθεωρούσε τη στάση της. 

Ο σχολιασμός ...

Δυστυχώς η παραπάνω είδηση, μας επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία χρόνια η ηγεσία της Ιεραρχίας, έχει χάσει τον θρησκευτικό προσανατολισμό της, και λειτουργεί με το σκεπτικό και τους κανόνες μίας επιχείρησης, η οποία έχει ως ζητούμενο μόνο το κέρδος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση “θυμήθηκε” μετά από 95 ολόκληρα χρόνια (το 1925) να ζητάει την άρση της απαλλοτρίωσης, της μισής περίπου έκτασης του ιστορικού νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας. 
Με στόχος να προχωρήσει μετά, στην εκποίηση της έκτασης, σε ιδιώτες ή και στο δημόσιο, την κοστολογεί στα 80.000.000€, χωρίς να την ενδιαφέρει ότι αν συμβεί αυτό, η δημόσια υγεία θα στερηθεί αυτά τα χρήματα, ή αν δοθεί σε ιδιώτες, το νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 κατοίκους θα διαλυθεί.
Μάλιστα οι Αγ. Πατέρες της Ιεράς Συνόδου έφτασαν στο σημείο, την δημόσια παρέμβαση και διαμαρτυρία του Δημάρχου της περιοχής κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, να την χαρακτηρίσουν ως παρέμβαση η οποία ...ξεπερνά τα νόμιμα όρια...!
Προσωπικά ως κάτοικος και δάσκαλος της περιοχής, και γνωρίζοντας εδώ και χρόνια, πρόσωπα και καταστάσεις, δεν ένιωσα καμία έκπληξη αφού κάτι ανάλογο έχει ξεκινήσει να συμβαίνει εδώ και καιρό, και στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, το οποίο είναι δίπλα από το ξενοδοχείο του Αστέρα Βουλιαγμένης δηλ. στο περίφημο ανεκτίμητο φιλέτο της Αττικής, για να μη πούμε της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα πριν από μερικά χρόνια το ίδρυμα φιλοξενούσε περίπου 30 παιδιά (από 4 έως 18 ετών), μονογονεικών και όχι μόνο οικογενειών, παρέχοντας Στέγη, Τροφή, Σχολική Εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της περιοχής, απογευματινή βοήθεια στα μαθήματα τους, καθώς και άλλες δραστηριότητες αθλητικές, καλλιτεχνικές κ.α
Εκτός αυτού, το ίδρυμα βοηθούσε όσα παιδιά  συνέχιζαν κάποιες πανεπιστημιακές σπουδές, αλλά και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Όλα αυτά είχαν φέρει το ίδρυμα, σε ένα υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας, ως προς την εξέλιξη των παιδιών, αλλά και στην αποδοχή, της τοπικής κοινωνίας.
Για κάποιο χρονικό διάστημα, υπήρξα και εγώ συνεργάτης του ιδρύματος, και εκεί γνώρισα τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος ερχόταν συχνά, προκειμένου να έχει άμεση επαφή με τα παιδιά και το προσωπικό. 
Το όραμα του ήταν να επεκτείνει την δραστηριότητα του, αυξάνοντας τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και να το ενσωματώσει περισσότερο στην κοινωνία, προς όφελος των παιδιών. 
Μάλιστα προκειμένου να εξυπηρετήσει  αυτό το σκοπό, δημιούργησε ένα περιβαλλοντολογικό κέντρο, το οποίο επάνδρωσε με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς, και το οποίο σύντομα άρχισαν να επισκέπτονται παιδιά από σχολεία όλης της Αττικής.
Όλα αυτά όμως, τώρα είναι ανάμνηση, μιας πραγματικά ένδοξης περιόδου, αφού η τωρινή Διοίκηση της Εκκλησίας προχώρησε στην υποβάθμιση του Ορφανοτροφείου,με την μείωση των φιλοξενούμενων παιδιών από 30 σε κάτω από 15. 
Το τραγικό δε είναι, ότι έφτασαν στο σημείο, να στέλνουν εξώδικα σε δεκαεξάχρονα παιδιά προκειμένου να τα διώξουν. 
Μάλιστα από ότι μου λένε κάποια από τα παλαιότερα παιδιά που γνωρίζω(τα οποία υπήρξαν τρόφιμοι του ιδρύματος), και επιθυμούν να το επισκέπτονται για συναισθηματικούς λόγους, τώρα τους απαγορεύουν και την είσοδο.
Φυσικά όλα αυτά, για μένα, έχουν τελικό στόχο, σε μεταγενέστερο χρόνο, να προχωρήσουν στην παντελή κατάργηση του Ορφανοτροφείου, και μεταφορά των λιγοστών πλέον παιδιών σε κάποιο άλλο χώρο, προκειμένου να εκποιηθεί, μαζί με την γύρω (αρκετά μεγάλη) έκταση, σε επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Αγ. Πατέρες, η περιουσία της Εκκλησίας σε όλη την Επικράτεια είναι τεράστια, και υπάρχουν τρόποι με προγραμματισμό, και σχέδιο να αξιοποιηθεί, με γνώμονα τον Θρησκευτικό και Κοινωνικό σας ρόλο. Ενέργειες όμως όπως αυτές που κάνετε, με το Ασκληπιείο Νοσοκομείο, αλλά και με το Ορφανοτροφείο, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πιστών, των οποίων φυσικά η πίστη κλονίζεται, αφού στα μάτια και στην καρδιά τους, σας θεωρούν αντιπρόσωπους του Θεού, ταγμένους για το καλό, προς όλη την κοινωνία, και όχι σε ρόλο αδίστακτων Μπίζνεσμαν! 

Βίντεο (από το προσωπικό μου αρχείο) από τα εγκαίνια του περιβαλλοντολογικού κέντρου από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο το 2007 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.