20.12.22

Βάλτε τέλος ... στην παραπληροφόρηση και στην αποχαύνωση!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Τον τελευταίο καιρό βλέποντας και ακούγοντας, το πως καλύπτουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων τα γεγονότα, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι για τα σημερινά μας χάλια την μεγαλύτερη ευθύνη (εκτός από εμάς, και τις πολιτικές μας επιλογές) φέρουν οι εν λόγω "υπηρέτες" της ενημέρωσης. Οι υπηρέτες, οι οποίοι έχοντας στα χέρια τους την πληροφόρηση, την μετάλλαξαν σε εργαλείο δοσοληψίας με τους ... Πολιτικούς!!! Αυτοί οι τύποι, με το μειλίχιο ύφος και την παντός επί στητού γνώση, είναι οι πραγματικοί μας δυνάστες γιατί μετέτρεψαν το ύψιστο λειτούργημα, και υποχρέωση που είχαν για να ελέγχουν την εξουσία, σε αιχμή του δόρατος προς όφελος των ιδίων, αλλά και των αφεντικών τους. 
Των αφεντικών τους, οι οποίοι από γραφιάδες και υπηρέτες υποτίθεται του τύπου, έγιναν παράλληλα ειδικοί σε μπουλντόζες, αλλά και σε μεγάλα μηχανήματα οδοποιίας, στήνοντας εργολαβικές εταιρείες οι οποίες με αθέμιτους και αδιαφανείς τρόπους λυμαίνονται εδώ και χρόνια τα μεγάλα δημόσια έργα της πατρίδας μας. Όλο αυτό το συνονθύλευμα, των καιροσκόπων και των αρπακτικών, με συντονισμένα και προμελετημένα βήματα πέρα από την παραπληροφόρηση, αποχαύνωσε και γενικά έκανε μεγάλο μέρος του λαού μας, αυτή την στιγμή να στερείται πραγματικής κριτικής σκέψης. 
Οι συνάδερφοι Bloggers αυτή την μερίδα των συμπατριωτών μας, τους λένε «Καναπεδάτους» και «Φραπεδιάρηδες» αλλά εγώ θα διαφωνήσω και θα τους ονοματίσω, «Υπνωτισμένους», από τους Ψεύτες, τους Γλυκανάλατους, τις Βυζομπουτούδες, τους Φελλούς και τους Λαλάκηδες του συγκεκριμένου χώρου!!! 
Φυσικά δεν θεωρώ ότι όλοι οι δημοσιογράφοι, και οι παρουσιαστές είναι έτσι, αλλά δυστυχώς, είναι οι περισσότεροι με αποτέλεσμα, να ισχύει η παροιμία «Κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά». 
Τα δελτιοπαράθυρα τους, μπάζουν από παντού, με συζητήσεις χωρίς σεβασμό προς τον θεατή, αφού γίνεται διαγωνισμός φαυλοκρατίας, για το ποιος θα έχει την περισσότερη τηλεθέαση, όχι λόγω της ουσίας και της αντικειμενικότητας των συζητήσεων, αλλά λόγω των εριστικών και προσβλητικών διαλόγων των συμμετεχόντων!!! 
Δυστυχώς η πλειονότητα του λαού μας, είναι ακόμα όμηρος αυτών των τύπων, οι οποίοι τον καθοδηγούν με μαεστρία, στην απάθεια, στον οχαδερφισμό, και ενίοτε και στην απελπισία και στο «Πω πω ας κάνω αυτό που μου λένε για να μη μου συμβούν τα χειρότερα». Εμείς λοιπόν, οι ασχολούμενοι με το διαδίκτυο έχουμε υποχρέωση, να επιστήσουμε την προσοχή, σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, που δεν έχουν σχέση με τον χώρο μας, για το τι παίζεται ακριβώς εις βάρος μας, από το συγκεκριμένο λόμπυ των γραβατοφορεμένων λακέδων της δημοσιογραφίας. 
Να τους πούμε για την μαεστρία που έχουν, το άσπρο να το κάνουν μαύρο, την ανοησία να την ανάγουν σε επιστημονική κατάρτιση και για το πως βαφτίζουν, γραφικό τον ορθό λόγο που μπορεί να περάσει (κατά λάθος) από τα καλοστημένα φίλτρα τους!!! 
Όταν οι πολλοί κλείσουν τα χαζοκούτια τουλάχιστον στα δελτία των κατευθυνόμενων ειδήσεων, τότε θα φύγουν τα λέπια από τα μάτια μας, θα ξεβουλώσουν τα αυτιά μας, και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε, ν’ ακούμε, και κυρίως να καταλαβαίνουμε, τι συμβαίνει γύρω μας πραγματικά. 
Τότε είναι σίγουρο ότι οι επιλογές μας θα αλλάξουν, εξοστρακίζοντας στο πυρ το εξώτερο, ότι μας κοροϊδεύει, μας προδίδει και προσπαθεί να μας εξαφανίσει σαν λαό και σαν έθνος!!! 

Πρώτη δημοσίευση Ιανουάριος του 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.