27.3.12

27-3-2012 Γενική συνέλευση εργαζομένων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


Καλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι

Είμαι ο Γιάννης ο Πρεβενιός και είμαι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ο.Α.Π.Π.Α  του δήμου μας. δηλ. για όσους δεν ξέρουν, του Οργανισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής ...
              Ο  Ο.Α.Π.Π.Α λοιπόν είναι το νομικό πρόσωπο που προήλθε από την συγχώνευση των 7 νομικών προσώπων των 3 Δήμων που ενώθηκαν μετά από τις Δημοτικές εκλογές του 2010.
Οι εργαζόμενοι μόνιμοι και αορίστου συνάδελφοι μας είναι περίπου 16 και μαζί με τους συμβσιούχους ορισμένου χρόνου φτάνουν τους 32. (οι περισσότεροι απασχολούνται στους παιδικούς σταθμούς.)
Όμως εξ αιτίας των συγχωνεύσεων που σας προανέφερα το έργο και το φορτίο που επωμίσθηκε ο νέος οργανισμός ήταν και είναι τεράστιο λόγω και της ιδιαιτερότητας του πρώην δήμου Βουλιαγμένης, μιας ιδιαιτερότητας που έχει να κάνει με διαχειρίσεις μακροχρόνιων εκμισθώσεων χώρων του δήμου, με συμβάσεις, με χρωστούμενα, με δικαστικές διαμάχες και γενικά με καταστάσεις που καλούνται να διαχειριστούν και να (πολεμήσουν εντός εισαγωγικών) συνάδελφοι οι οποίοι μέχρι πρότινος λειτουργούσαν περισσότερο με πολιτιστική και κοινωνική σκέψη και όχι με επιχειρηματική! … και ότι συνεπάγεται από αυτήν!!!!!!!!!
         Σε αυτό το κομμάτι αλλά και στα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με τις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες χρειαζόμαστε βοήθεια η οποία δεν φαίνεται να έρχεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ενώ πολλοί ψιθυρίζουν “φωναχτά” ότι κάποιοι από την ηγεσία του δήμου μιλούν ακόμη και για την κατάργηση του παραπάνω οργανισμού λόγω μη δυνατότητας του να ανταπεξέλθει σε αυτά που οι ίδιοι του φόρτωσα … χωρίς όμως να του δώσουν τα απαιτούμενα εργαλεία βοήθειας σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Ίσως αν χρειαστεί στο μέλλον μπορώ να σας δώσω λεπτομέρειες περί αυτού.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν υπάρχει πραγματικά τέτοια σκέψη δηλ. διάλυσης του οργανισμού θα πρέπει να γίνει άμεσα και με τις υπάρχουσες διατάξεις του Καλλικρατικού νόμου ο οποίος προβλέπει όπως είναι γνωστό την απορρόφηση των (ολίγων σε αριθμό) εργαζομένων του στο δήμο γιατί λόγω της γενικής πολιτικής ρευστότητας, του ΔουΝουΤου και γενικά όλων όσων συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας θα είναι οδυνηρό για όλους μας αλλά και για όλους σας να δείτε να απολύονται συνάδελφοι που εργαζόταν χρόνια μαζί σας λόγω αλλαγής κάποιου νόμου ή από την αδιαφορία κάποιων προσώπων της αιρετής ηγεσίας του δήμου μας!
         Όπως σας είπα είμαι εδώ σε αυτό το βήμα εκπροσωπώντας αυτούς τους εργαζόμενου αλλά και ως συνάδελφος όλων σας μια και ο στόχος των κυβερνόντων (εγχώριων και ξένων) είμαστε πλέον όλοι μας και το βιώσαμε αυτό στο πετσί μας τον τελευταίο ειδικά χρόνο … με τις περικοπές των μισθών αλλά και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Για αυτό κάνω έκκληση να μείνουμε ενωμένοι γιατί μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Επίσης θα πρέπει ο καθένας μας με τον τρόπο του και από το κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί στην εργασία του να συνδράμει την δοκιμαζόμενη κοινωνία για να την έχουμε δίπλα μας όταν θα χρειαστεί και όχι … αντίπαλο μας όπως θέλουν οι Γκαιμπελιστές που μας κυβερνούν και οι οποίοι ασπάζονται και επιδιώκουν με κάθε τρόπο το γνωστό “Διαίρει και βασίλευε”.
        Μακάρι η επερχόμενη εκλογή Δημάρχου να φέρει ένα πρόσωπο το οποίο πραγματικά θα είναι δίπλα μας για να είμαστε και εμείς δίπλα του για να μπορέσουμε από κοινού να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα που έρχονται.
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι θεωρώ υγιές να υπάρχει και κάποια άλλη δύναμη ή δυνάμεις ως συνοδοιπόροι αλλά και ελεγκτές του σχηματισμού που θα προκύψει από τις σωματειακές μας εκλογές γιατί είναι σίγουρο ότι οι αντιθέσεις αλλά και οι συγκρούσεις καμιά φορά φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα αποτρέποντας ίσως την αλαζονεία αλλά και τους συμβιβασμούς που μπορεί να κάνουν κάποιοι που αισθάνονται μονοκράτορες στο θέμα της εκπροσώπησης και της προώθησης των θεμάτων που μας απασχολούν ως εργαζόμενοι!
        Τέλος να ευχηθώ προσωπικά αλλά φαντάζομαι και εκ μέρους όλων σας στον απερχόμενο δήμαρχό μας κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα να ‘ναι καλά για να χαρεί αλλά και για να τον χαρούν η οικογένεια και οι δικοί του αγαπημένοι άνθρωποι!
                                                     
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.