5.2.11

Της α(στυ)νομίας ... το κάγκελο!!!



Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά για αύξηση  της εγκληματικότητας στις πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο της πολύπαθης αυτής χώρας.
Μέρα με την ημέρα όλοι μας νιώθουμε να μεγαλώνει η ανασφάλεια μας και όλο περιορίζεται η αίσθηση της ελεύθερης και χωρίς φόβο διακίνησης μας σε πολλές περιοχές, ειδικά της Αθήνας οι οποίες σιγά σιγά γκετοποιούνται από τους κάθε λογής παράνομους λαθρομετανάστες.
Όλοι αναρωτιόμαστε πλέον γιατί δεν παίρνονται κάποια μέτρα αφού το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η κατάσταση εδώ και καιρό είναι διογκούμενη και τείνει σύντομα να γίνει ανεξέλεγκτη!
Μιλώντας  πριν λίγες μέρες με κάποιους φίλους καταστηματάρχες διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι ψάχνουν στην μαύρη αγορά να προμηθευτούν “κάτι” για την προστασίας τους  γιατί νιώθουν ότι κάποια στιγμή θα κινδυνέψει η ζωή τους και η περιουσία τους.
Όλοι τους συμφωνούν στο ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Αστυνομία την οποία θεωρούν ανεπαρκή ως προς τον αριθμό των ανδρών που την επανδρώνουν αλλά και ελλιπή στην οργάνωση και την επιχειρησιακή της ικανότητα.
Αυτό με έβαλε σε προβληματισμό και μου ήρθαν στο μυαλό οι εικόνες από την τελευταία απεργία που συμμετείχα όπου μετά από την προβοκάτσια  που υπήρξε από τους γνωστούς άγνωστους με τις μολότοφ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην πλατεία Συντάγματος (για να κοπεί στα δύο και να διαλυθεί η μεγαλειώδης πορεία) έμεινα άναυδος από τον αριθμό των αστυνομικών (πέρα των Ματατζήδων) οι οποίοι εμφανίστηκαν κατά εκατοντάδες με μηχανές και μηχανάκια, από στενά και παράστενα για να κυνηγήσουν τάχατε τους ταραξίες, ρίχνοντας όμως τα χημικά τους αλλά και πολλές "ψιλές" στους πραγματικούς διαδηλωτές!!!
Αν ενθυμίστε τα κατάφεραν μία χαρά, αλλά το ζητούμενο είναι που ήταν και που είναι όλοι αυτοί οι αστυνομικοί και τι προστασία παρέχουν στον Έλληνα πολίτη που τους πληρώνει από το υστέρημα του.(πέρα από το να τον δέρνουν κατά καιρούς όταν διαμαρτύρεται.)
Φυσικά!...  υπάρχει εξήγηση για την ανεπάρκεια τους αλλά και την αδυναμία τους να εκπληρώσουν τον όρκο που έδωσαν για την διαφύλαξη της ζωής, της τιμής και της περιουσία μας μια και η εξουσία εδώ και χρόνια τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα.
Τους στέλνει π.χ να φυλάνε τα μηχανήματα (περίπτωση Κερατέας και Γραμματικού)
των μεγαλοεκδοτωνεργολάβων και αβανταδόρων της στα ΜΜΕ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις φυλάνε και τους παπαγαλομεγαλοδημοσιογράφους.
Επίσης οι της εξουσίας, γνωρίζοντας ότι πολλοί εξ αυτών είναι υπόλογοι στα μάτια μας για τα έργα και τις παράνομες πράξεις τους φροντίζουν να αυτοπροστατεύονται με μεγάλο αριθμό αστυνομικών!!!
Θα μου πείτε βέβαια αυτά συνέβαιναν και θα συμβαίνουν αλλά τον τελευταίο καιρό ξεφύγαμε τελείως και αρχίζουμε να βλέπουμε παρανοϊκές καταστάσεις όπως αυτή των  λαθρομεταναστών από την Κρήτη  οι οποίοι μετά την μεταφορά και καθοδήγηση τους από κάποιους “ευαισθητοποιημένους” αφού σε πρώτη φάση κατέλαβαν την Νομική (προκαλώντας συζητήσεις ακόμα και για κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου) αντί για σύλληψη και απέλαση όσων δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, αυτοί απολαμβάνουν την δημοσιότητα, αλλά και την προστασία της Ελληνικής αστυνομίας.
Το σίγουρο είναι με όλες αυτές τις πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αλλά και με όλη αυτή την ανοχή στην παραβατικότητα ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών προβλέψεων αλλά φοβάμαι ότι σύντομα θα δούμε και θα βιώσουμε ανεξέλικτες καταστάσεις και γεγονότα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.