28.9.10

Απλά ... παρατηρούν!!!

Η είδηση …..

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Θα παρατηρήσουν ξανά τις τιμές….
Η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Το Παρατηρητήριο θα αφορά προϊόντα (εκτός τροφίμων), υπηρεσίες και πρώτες ύλες.

Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδη με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Εμπορίου. Παράλληλα ανακοινώθηκε και το νέο σλόγκαν που υιοθέτησε η εμπορική κοινότητα με σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής: «Αγοράζω όσα και όσο παράγω».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας συνόψισε ξανά τους στόχους του υπουργείου: Προστασία του εισοδήματος των πολιτών, διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Πηγή:
http://www.elzoni.gr/html/ent/000/ent.2000.asp

Ο σχολιασμός …..
Την παραπάνω είδηση με τον εύστοχο τίτλο την διαβάσαμε στην καινούργια ηλεκτρονική εφημερίδα ( http://www.elzoni.gr/ ) της εξαίρετου δημοσιογράφου και φίλης κ. Σοφίας Βούλτεψη.

Πραγματικά η είδηση αυτή μοιάζει με επαναλαμβανόμενη κακόγουστη φάρσα η οποία απλά μας θυμίζει ότι ανά τακτά διαστήματα τα ίδια πράγματα τα λέμε για το θεαθήναι χωρίς ποτέ να τα συνοδεύουμε με κάποιες ουσιαστικές ενέργειες!!!


Τι θα πει παρατηρητήριο τιμών από την στιγμή που απλά παρατηρεί χωρίς να επεμβαίνει προς όφελος του καταναλωτή!!! Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τον ναυαγοσώστη που βλέπει με τα κιάλια του κάποιον να πνίγεται και στο τέλος φωνάζει με όλη του την δύναμη “Πτώμα στην θάλασσα ..… .”


κ. Ρόβλια τα έχουμε ξανακούσει αυτά επί εποχής του κ. Τσοχατζόπουλου που είχε ξεκινήσει τον συγκεκριμένο θεσμό του “Παρατηρητηρίου” με μηδενικά αποτελέσματα για το καταναλωτικό κοινό!!!


Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και οι οποίες κοστολογούν τα προϊόντα τους 50% και πολλές φορές και 100% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χώρες έχουν ένα μεγαλύτερο κόστος στην διακίνησης των προϊόντων τους μια και εδώ έχουν να καλύψουν και κάποιες χορηγίες σε κόμματα (π.χ υπόθεση με το εξαφανισμένο εκατομμύριο του Τσουκάτου, και τις ανεξερεύνητες ακόμη πληροφορίες για χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) …. αλλά και σε μεμονωμένους εκπροσώπους της πολιτικής μας ζωής λόγω εκτίμησης…. όπως μας είπε πρόσφατα ο κ. Μαντέλης!!!


Κύριοι ρίχνετε παραπετάσματα καπνού για να θολώσετε την ατμόσφαιρα αλλά η πραγματικότητα της περιόδου αυτής είναι ότι ενώ μειώσατε τους μισθούς και τις συντάξεις παράλληλα ανεβάσατε το. Φ.Π.Α και τις τιμές στα βασικά είδη υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα όλων μας. Κοιταχτείτε λοιπόν όλοι σας στον καθρέφτη και θα Παρατηρήσετε την ανευθυνότητα, την ασχετοσύνη και την σκληρότητα που σας διακρίνει!!!


Όσο για τις τιμές στα διάφορα προϊόντα μην ανησυχείτε … κάθε μέρα τις παρατηρούμε εμείς μια και μπορούμε να αγοράζουμε πλέον τα ελάχιστα!!!


Υποσημείωση:


Το σύνθημα της καμπάνια σας «Αγοράζω όσα και όσο παράγω» θα παρακαλούσαμε να το αντικαθιστούσατε με το σύνθημα «Θα αγόραζα αν μπορούσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.