19.6.19

Οι Μαυρογιαλούροι του Χθες και του Σήμερα!



Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Προχθές περιπλανώμενος στα ερτζιανά και ακούγοντας το τραγούδι “Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες" από τον Β. Παπακωνσταντίνου) στην θύμηση μου επανήλθαν γεγονότα και καταστάσεις των παιδικών μου χρόνων.
Τότε που η παρουσία ενός βουλευτή (ειδικά κυβερνητικού) σε ένα χωριό ήταν  ...
κοσμοϊστορικό γεγονός.
Όλοι έβαζαν τα καλά τους για να τον υποδεχτούν και ο εγχώριος κομματάρχης κανόνιζε τα πάντα στην εντέλεια. Μετά τις προσφωνήσεις και τις γλοιώδεις αλληλοφρονήσεις ξεκινούσε η πομπή για την καθιερωμένη περατζάδα στα στενά του χωριού για να γίνει τάχατε και η ενημέρωση του “μεγάλου επισκέπτη” για τα τοπικά προβλήματα.
Μπροστά ο βουλευτής με ύφος δέκα Καρδιναλίων μοίραζε υποσχέσεις για λύσεις, χειραψίες, χαμόγελα και ένα βήμα πίσω ακολουθούσε ο κομματάρχης κορδωμένος σαν γύφτικο σκεπάρνι ενώ κατά την διαδρομή λοξοκοιτούσε αυστηρά όσους ήξερε ότι δεν ήταν του κόμματος!!!
Μετά που ο βουλευτής έφευγε τα πάντα ξεχνιόταν μέχρι να ξαναέρθει περίοδος εκλογών και να επαναληφθεί ξανά η ίδια τελετο-διαδικασία!!
Έτσι λειτούργησε το πολιτικό σύστημα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η μη λύσεις στα προβλήματα και γενικά ο μη προγραμματισμός και η εγκατάλειψη να γίνουν η αιτία για τον ξενιτεμό των κατοίκων στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Ένας ξενιτεμός που άλλαξε προς το χειρότερο τους συσχετισμούς της κοινωνίας (προκαλώντας την αστυφιλία των μεγάλων πόλεων) αλλά και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.
Φτάνοντας στο σήμερα βλέπουμε ότι η νοοτροπία παραμένει η ίδια δηλαδή και σε αυτή την προεκλογική περίοδο από τον Πρωθυπουργό μέχρι και το τελευταίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος  ακούμε Θα, Θα Θα ..... νομίζοντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αφού είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι μας φλόμωσαν στα ψέματα στις εκλογές του 2015 όπου έκαναν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που μας είχαν υποσχεθεί.
Βέβαια εκτός από την υποταγή τους στο Γερμανοκρατούμενο  ιερατείο των Βρυξελλών όπου δέσμευσαν την πατρίδα μας για τα επόμενα 100 χρόνια αλλά και τις δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις που μας επέβαλλαν είχαν το θράσος να κάνουν και ένα δημοψήφισμα όπου το ηχηρό ΟΧΙ μας ο γιαλαντζί Αριστερός Πρωθυπουργός μας το μετέτρεψε ΝΑΙ στο 3ο  και χειρότερο μνημόνιο που μας επέβαλαν οι "δήθεν" φίλοι και εταίροι μας Ευρωπαίοι.
Φυσικά το τελευταίο διάστημα βιώσαμε και βιώνουμε και ένα άλλο παράδοξο όπου πολλοί Βουλευτάδες (όλων των κομμάτων) προκαλούν σύγχυση αλλά και οργή στους μέχρι τώρα υποστηρικτές τους οι οποίοι τους βλέπουν πλέον ως Μελισσούλες να περιφέρονται από Κόμμα σε Κόμμα λες και είναι  ποδοσφαιριστές που μεταγράφονται στην ομάδα που τους δίνει τα ... περισσότερα!
κ. Βουλευτάδες μπορεί εσείς να μην αλλάξατε νοοτροπία και συνεχίζεται να αδιαφορείτε και να κοροϊδεύεται και ίσως να θεωρείτε ότι είστε κάτι παραπάνω από αυτούς που ξεγελάσατε και σας ψήφισαν.
Όμως να ξέρετε ότι εμείς οι πολίτες έχουμε αλλάξει και οι επισκέψεις σας πλέον στα χωριά και τις πόλεις δεν αποτελούν κοσμοϊστορικό γεγονός αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να σας γιουχάρουμε μέχρι να ξαποστείλουμε πολλούς από εσάς στον αγύριστο στις επόμενες εκλογές.
Ναι στον αγύριστο για την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και  την αβουλία που σας έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος προσωπικότητας και πολιτικού ανδρισμού!
Μια απώλεια ανδρισμού που σας έκανε εδώ και καιρό να λειτουργείτε χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση για όσα γίνονταν εις βάρος μας και το μόνο που ξέρατε να λέτε ήταν ...“Ναι σε όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.