1.2.17

Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου Νο 6


 
Όλοι ακούσαμε τον υπουργό ψηφιακής "μαστογραφίας" συγνώμη της ψηφιακής πολιτικής & τηλεπικοινωνιών ήθελα να πω που δήλωσε ότι ιδρύεται Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. 
Το μικρόφωνο του "Μεταξύ σοβαρού και αστείου" ήταν εκεί και κατέγραψε όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη που προηγήθηκε της ανακοίνωσης δηλ. αυτής του υπουργού με τους ειδικούς επιστήμονες.
Υπουργός - Κύριοι σας κάλεσα εδώ για να συζητήσουμε και να συμφωνήσετε φυσικά και αβίαστα με την νέα εξαιρετική και απίθανη ιδέα μου να ιδρύσουμε την Ελληνική Μ.Α.Σ.Α!

1ος Επιστήμονας - ΜΑΣΑ; Μήπως εννοείτε Ν.Α.Σ.Α 
κ. Υπουργέ;

Υπουργός - Όχι όπως το ακούτε Μ.Α.Σ.Α από τα αρχικά Μια-Άλλη-Σύγχρονη-Αριστερά.

2ος Επιστήμονας - Αριστερά; Τι σχέση μπορεί να έχει μία πολιτική ορολογία με το διάστημα;

Υπουργός - Έχει έχει μη ξεχνάς ότι ως Αριστεροί τα τελευταία χρόνια λέμε συνεχώς απίστευτες αερολογίες οι οποίες γίνονται πιστευτές από τα ούφο που μας ψήφισαν!

3ος Επιστήμονας - Δεν έχετε άδικο. Φαντάζομαι ότι το κάνετε για λόγους εθνικής ασφάλειας γιατί ήδη οι Τούρκοι έβαλαν σε τροχιά δορυφόρο ο οποίος φωτογραφίζει στρατιωτικούς στόχους.

Υπουργός - Όχι όχι εμείς το κάνουμε στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων.

1ος Επιστήμονας - Μα τι σχέση έχει το μνημόνιο;

Υπουργός - Ακούστε το σκεπτικό μου για να καταλάβετε. 
Όπως είναι γνωστό οι Γερμανοί πρόσφατα μας διεμήνυσαν  ότι είναι έτοιμοι να μας αλλάξουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι για να μας αφήσουν να συνεχίσουμε να είμαστε οι κοτσαμπάσηδες τους στην Ελλάδα θέλουν να μαζέψουμε περισσότερα χρήματα.

3ος Επιστήμονας - Ναι τα γνωρίζουμε και τα ζούμε αυτά αλλά οι δορυφόροι πως θα βοηθήσουν;

Υπουργός - Θα βοηθήσουν αφού ο Τσακαλώτος πέρα από το σακίδιο του αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει και να διεκπεραιώσει καμία άλλη ευθύνη οπότε πρέπει εγώ για άλλη μία φορά να ξελασπώσω το σύντροφό και αδελφό Αλέξη. 

4ος Επιστήμονας - (Χαμηλόφωνα στον διπλανό του) Από ότι άκουσα στις συσκέψεις στα Γιούρογκρουπ οι άλλοι υπουργοί ξέροντας ότι το σακίδιο του Τσακαλώτου είναι άδειο του ρίχνουν μέσα κέρματα και μάλιστα κάποιος στην τελευταία σύσκεψη του έριξε ένα πεντάευρω μαζί με ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς!

Υπουργός - Κύριοι κύριοι!.. ησυχία παρακαλώ. Συνεχίζω την ανάλυση του σκεπτικού μου. Λοιπόν θα σηκώσουμε δορυφόρους για να αυξήσουμε τους φόρους!
Συγκεκριμένα θα παρακολουθούμε τα ζώα...

1ος Επιστήμονας - Τα ζώα! Ποια ζώα του δάσους;

Υπουργός - Όχι τα ζώα του δάσους κύριε αλλά τα οικόσιτα δηλ. πρόβατα, κατσίκια, γουρούνια, αγελάδες, γάτες, σκύλους, κότες, κόκορες ακόμα και χάμστερ για να φορολογούμε ανάλογα τους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης θα έχουμε εικόνα από τα μποστάνια και το τι ακριβώς φυτεύουν οι φορολογούμενοι δηλ. σέλινο, μαϊντανό, κολοκύθια, ντομάτες και λοιπά ζαρζαβατικά.

3ος Επιστήμονας - Για τα αγγούρια κ. Υπουργέ, για τα αγγούρια δεν είπατε τίποτα.

Υπουργός - Τα αγγούρια κύριε απαλλάσονται και μάλιστα όσο πιο μεγάλα είναι θα αυξάνουν το αφορολόγητο.

1ος Επιστήμονας - κ. Υπουργέ εφόσον έχετε κάνει τους σχεδιασμούς και έχετε πάρει τις αποφάσεις σας από εμάς τι ακριβώς ζητάτε.

Υπουργός - Τίποτα απλά κάπου ήθελα να τα πω αλλά μιας και ήρθατε και ως ειδικοί μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ πόσους δορυφόρους χωράει η ουράνια περίμετρος της γης;

Επιστήμονες - (Με μια φωνή) Γιατί γιατί!

Υπουργός - Ακούστε μιας και έβαλα με επιτυχία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επέμβω και να επιβάλλω μία στοιχειώδη Αριστερή τάξη και στο ... Διάστημα!!!
 
Υποσημείωση  
Η τυχόν ταύτιση προσώπων και γεγονότων με το παραπάνω αφήγημα (το οποίο είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας) είναι εντελώς τυχαία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.