28.3.11

Ο τζόγος!... η νεολαία!... και η βουβαμάρα της Πνευματικής οικογένειας!!!

Η είδηση ….

Τζόγο διδάσκουν στη Β' Γυμνασίου
Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί υπέρ της προώθησης των τυχερών παιχνιδιών για να αυξήσει τα ελλειμματικά της έσοδα.
Και φτάνει στο ανήκουστο σημείο να ... ωραιοποιεί το θέμα μέσα από το σχολείο.
Σε βιβλίο της Β΄ Γυμνασίου (Νεοελληνική Γλώσσα, σελ. 117, Το παιχνίδι του εύκολου κέρδους) υπάρχει κείμενο, στο οποίο γίνεται μια «γοητευτική παρουσίαση» του τζόγου!
Το γνωρίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου;


Ο σχολιασμός ….



Διάβασα την είδηση και ομολογουμένως απόρησα με την ερώτηση αν η κ. Διαμαντοπούλου γνωρίζει!
Θεωρώ ότι γνωρίζει πολύ καλά μια και η φιλοσοφία και οι πρακτικές της κυβέρνησης εδώ και καιρό έχουν στραφεί προς την κατεύθυνση να περικόψουμε αλλά και να πάρουμε όσα και όπως μπορούμε περισσότερα για να φανούμε αρεστοί και συνεπείς προς τους δανειστές μας!!!
Σίγουρα θα σκαρφιστούν πολλά και ένα από αυτά είναι η διαφήμιση του τζόγου ακόμα και στα σχολικά βιβλία.
Το λυπηρό για μένα είναι ότι ειδικά στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα σοβαρότερα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την Ελληνική κοινωνία δεν ακούσαμε και ούτε είδαμε καμία σοβαρή αντίδραση από την λεγόμενη Πνευματική Κοινότητα της χώρας μας!!!
Πέρα από τον Μίκη Θεοδωράκη και κάποιους λίγους μετρημένους στα δάκτυλα οι υπόλοιποι έχουν λουφάξει και παρακολουθούν ήσυχοι και αμίλητοι τα δρώμενα. Άλλοι στις Πανεπιστημιακές τους έδρες τις οποίες πολλοί εξ αυτών πήραν με το κατάλληλο βισματάκι! … και άλλοι ειδικά της καλλιτεχνικής οικογένειας οι οποίοι παιανίζοντας το εμβατήριο της μουγκαμάρας ξεκοκαλίζουν τις παχυλές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν κατά διαστήματα  από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο!!!
Μέσα σ’ αυτό λοιπόν το νοσηρό κλίμα όπου εδώ και καιρό έπαψαν να υπάρχουν πνευματικά και καλλιτεχνικά πρότυπα προωθείτε και ο τζόγος!
Προωθείτε σε μια νεολαία  η οποία καθηλωμένη μπροστά στο χαζοκούτι κάνει ζάπινγκ βλέποντας και ακούγοντας τα ευφυολογήματα του Ψινάκη, τις αρπάχτες  της Τζούλιας, το νέο ειδύλλιο της Μακρυπούλιας και την απύθμενη τρέλα της Αννίτας!!! Έτσι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των νέων μας για ένα καλύτερο αύριο αφήνονται στην θεά τύχη, για άκοπο πλουτισμό και περίσσιο ζαμανφουτισμό και όχι στην προσπάθεια και στην πορεία μέσω της γνώσης που οδηγεί στην πνευματική καλλιέργεια, την οξυδέρκεια και στην κριτική σκέψη η οποία  πιστέψτε με!… ουδόλως συμφέρει το υπάρχων σύστημα!!!

1 σχόλιο:

  1. Το πρωτο πραγμα που θελει να κανει μια κυβερνηση για να πετυχει τους στοχους και σκοπους της ειναι να εχει αμορφωτους ανθρωπους.Αυτο θα το επιτυχει με ενα πολυ κακο συστημα παιδειας και αυτο αλλωστε προσπαθει να κανει. συνεπως μην απορειτε με αυτα που γραφουν στα βιβλια και παρακινουν τα παιδια στο τζογο,στο ευκολο χρημα, στην καταργηση καθε αξιων... ο κληρος πεφτει σε εμας να διαχειριστουμε σωστα τις καταστασεις και να μην σταματησουμε να παλευουμε για κατι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.