Βιογραφικό

Γιάννης Πρεβενιός (Καθηγητής Μουσικής)

Οικογενειακή κατάσταση: Πατέρας 2 αγοριών. Του Δημήτρη (Δικηγόρου) και του Μανώλη πτυχιούχου της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας)

Σπουδές:
Πτυχιούχος Ελληνικού Ωδείου (πτυχίο ενοργανώσεως) παίζει Κιθάρα, Πιάνο, Αρμόνιο, Μπουζούκι, Λαούτο και Φλογέρα. 
Δάσκαλοι του ήταν ο Δ.Τυπάλδος, Κ. Γαϊτάνος, Δ. Συμεών. Μ. Χατούπη, Δ. Κατσίμπας και ο Αλέκος Σωτηράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κομπιούτερ, Ηχοληψίας, και Δημοσιογραφίας.
Ασχολείται με κομπιούτερ και με όλες τις εφαρμογές που έχουν σχέση με την μουσική παρτιτούρες(Finale & Sibelius) , Midi, Wav και Mp3 αρχεία) αλλά έχει και συγγραφική δουλειά πάνω στην θεωρία και την εφαρμογή της μουσικής, κατάλληλη για σχολική χρήση, καθώς επίσης έχει δημιουργήσει μία πρωτότυπη Multimedia παρουσίαση του μαθήματος Μουσικής για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει μελοποιήσει πολλά από τα ποιήματα των σχολικών βιβλίων.
Έχει διοργανώσει και διοργανώνει κατά καιρούς με τους μαθητές του συναυλίες με πολύ καλές κριτικές σε άρθρα του ημερήσιου τύπου.
Έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο γράφοντας και παρουσιάζοντας εκπομπές, μουσικές και χιουμοριστικές (μαζί με τον Θόδωρο Φαράκλα). Η τελευταία τους συνεργασία ήταν με τον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84 με την εκπομπή "Μεταξύ σοβαρού και αστείου".
Επίσης συνεργάστηκε με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη στο ΗΟΣΤΕΣ (Video)
Το 1992 έλαβε μέρος με επιτυχία στον διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη καθηγητών μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην μπάντα και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας. (1979-1981) Από το 1982 έως το 1990 εργάστηκε με εννιάμηνες συμβάσεις στον Εθνικό Οργανισμό Προνοίας όπου ήταν υπεύθυνος μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά αλλά και για ενήλικες σε διάφορα Σ.Κ.Κ της Αθήνας. 
Από το 1982 έως το 1996 εργαζόταν στο ωδείο Μουσική Σπουδή της Βούλας του κ. Α. Σωτηράκη όπου δίδασκε κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο.
Το 1983 ίδρυσε το μουσικό τμήμα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, όπου ήταν υπεύθυνος μέχρι το 2015.
Για 14 χρόνια 1995-2009 συνεργάστηκε με το Δημόσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης, όπου ήταν και την τριετία 1990-1993. Επίσης την 8ετία 1999-2007 συνεργάστηκε και με το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Διλόφου (μέσω προγράμματος του Δήμου Βάρης)
Από το 1999 διδάσκει στο τμήμα Μουσικής Εκπαίδευσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βάρης και από το 2011 στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στον Ο.Α.Π.Π.Α.

Σαν μουσικός έχει συμμετέχει κατά διαστήματα σε διάφορες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τις ορχήστρες των  Γ. Μαρκόπουλου, Λ. Κόκκοτου, Γ. Σπανού, Τ. Αρβανιτάκη, Β. Χατζόπουλου, Χ. Τσελέντη κ.α.
Στα πολύ νεανικά του χρόνια έπαιξε και συνόδεψε σε μπουάτ της Πλάκας τους Γ. Ζωγράφο, Λ. Παππά, Πόπη Αστεριάδη κ.α  .

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί επώνυμα σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες αλλά και σε Blogs. Κάντε αριστερό κλικ εδώ