28.9.15

Αποχή!...πράξη δειλίας και ανευθυνότητας!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Η θλιβερή διαπίστωση... 
Σάρωσε η αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες! Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή ψήφισαν περίπου 650.000 λιγότερα άτομα. 

Ο σχολιασμός...
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω νούμερα σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα αυτό που προσχεδίασαν εδώ και χρόνια οι οικογενειοκρατίες αλλά και οι "επαγγελματίες" πολιτικοί αυτού του τόπου. Με έντεχνο, αριστοτεχνικό αλλά και ωφέλιμο για αυτούς τρόπο αφού παράλληλα πολλοί εξ αυτών κατάκλεβαν τον ιδρώτα και τους κόπους του Ελληνικού λαού στο τέλος δεν δίστασαν εσκεμμένα να ευτελίσουν και να απαξιώσουν τα κόμματα αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς προκειμένου να μας οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι όλα και όλοι είναι ίδιοι οπότε δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε ούτε με την πολιτική αλλά ούτε καν μαζί τους αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 
Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε και να πούμε και στους γύρω μας ότι με την αποχή μας από τις εκλογικές διαδικασίες δεν τους τιμωρούμε αλλά αντιθέτως τους επαινούμε αφού δίνουμε την δυνατότητα να ψηφίζουν για μας κάποιοι ευνοημένοι, αρκετοί παραπληροφορημένοι και πολλοί πολλοί φοβισμένοι για να μας κυβερνούν και να ορίζουν το μέλλον των παιδιών μας κυβερνήσεις με πλασμαστικά ποσοστά τα οποία επί της ουσίας είναι το ήμισυ από αυτά που γράφουν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα! 
Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος όλων μας να αφυπνισθούμε εγκαίρως για να ξεφύγουμε από την παγίδα που μας έστησε όλος αυτός ο άθλιος πολιτικός συρφετός ο οποίος επιδιώκει σταθερά και μεθοδευμένα οι περισσότεροι από εμάς και οι ιδίως οι νέοι να πάψουμε να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά για να συνεχίσουν αυτοί, οι "χορηγοί" και οι φίλοι τους το διαχρονικό πάρτι της ασυδοσίας, της ρεμούλας και της ατιμωρησίας. 
Φίλες/οι το βέβαιο είναι ότι από εμάς θα εξαρτηθεί η πορεία και η προοπτική όλων μας για ένα καλύτερο αύριο και για αυτό ας οργανωθούμε εγκαίρως προσπερνώντας αν χρειαστεί ακόμα και τα κόμματα, τις ομαδούλες και τις παρέες τους με ένα και μοναδικό στόχο η Δημοκρατία μας να ξαναγίνει αληθινή δηλ. η πραγματική και όχι η πλασματική πλειοψηφία του λαού μας (όπως συμβαίνει τώρα) να ορίζει τις τύχες του! 

Υποσημείωση 
Η αποχή δεν είναι πράξη ευθύνης και μαγκιάς αλλά είναι πράξη ανευθυνότητας και δειλίας αφού στην ουσία μετατρέπει σε μία ημέρα την πραγματική πλειοψηφία σε εικονική μειοψηφία και την πραγματική μειοψηφία σε εικονική πλειοψηφία φορτώνοντας στις πλάτες μας για τέσσερα χρόνια τους υποτακτικούς και τους οσφυκάμπτες των εγχώριων και των ξένων νταβατζήδων!

4 σχόλια:

  1. Είσαι φαίνεται πολύ γενναίος για να καλείς το 50% των Ελλήνων δειλούς, γιαυτο ας δούμε μερικές αρχές..

    Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 2 του Ελληνικού συντάγματος, οι βουλευτές αντιπροσωπευουν το Έθνος. Και αυτό, επειδή εκλέγονται δε από το 100% του εκλογικού σώματος, (παρ 5) καθώς η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Αν λοιπόν έχουμε μια παράβαση της παραγράφου 5 όπου θα ασκήσουν το δικαίωμα λιγότερο από το 50%, αυτομάτως ακυρώνεται και η παράγραφος 2 διότι οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν πλέον την πλειοψηφία και επομενως το Έθνος. Απλά θα λένε ότι το αντιπροσωπεύουν.

    Αν και το Σύνταγμα δεν λέει και τυπικά τι πρέπει να συμβεί σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτειακό πρόβλημα καθώς ο λαός θα έχει εκφράσει την βούληση του, ότι δεν το εκφράζουν κανένα από τα κόμματα, και το λευκό στηρίζει το πρώτο κόμμα. Αν η πολιτεία κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της απλά αποκαλώντας τον μισό λαό δειλούς, και συνεχίσει σα να μην συμβαίνει τίποτα, το καραγκιοζιλίκι θα έχει χάσει κάθε ίχνος νομιμοποίησης γιατί η βασική αρχή και αλήθεια θα είναι προφανές: Η βουλή δεν θα αντιπροσωπεύει το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δεν είμαι γενναίος αλλά απογοητευμένος και καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας καθώς και τις λογικές σκέψεις σας για το θέμα της ερμηνείας της αποχής από το Πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς. Πίστεψε με όμως ότι μιας και δεν έχουν τσίπα πως δεν τους καίγεται καρφί για να μη σου πω ότι μας σπρώχνουν στην αποχή γιατί δεν τους υποχρεώνει ούτε το Σύνταγμα ούτε κανένας νόμος να παραιτηθούν όσο και να φτάσουν τα ποσοστά της.

      Διαγραφή
  2. Έχω διαβάσει πολλά φθηνά κείμενα στο διαδίκτυο, αλλά τόσο όσο το δικό σας ποτέ. Μάθετε λοιπόν κύριε Πρεβενιέ πως η αποχή είναι επιλογή όσων ξέρουν πως η ψήφος δεν πρόκειται ν' αλλάξει σε τίποτα την πολίτικη κατάσταση και όσων δεν αποδέχονται ένα άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σαν το Ελληνικό.
    Επίσης μάθετε κύριε Πρεβενιέ πως όσοι απέχουν από τις εκλογές δεν αδιαφορούν, αντίθετα είναι οι πλέον πολιτικοποιημένοι, συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες και σύντομα θα τους βρείτε μπροστά σας. Θα ήθελα να ήξερα τι θα κάνετε τότε όλοι εσείς που συνεχίζετε με την ψήφο σας να στηρίζετε αυτό το πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε δικαίωμα σου είναι να θεωρείς την άποψη μου φτηνή αλλά το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη αποχή μας φόρτωσε για 4χρόνια ακόμα μία μνημονιάκη συγκυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο των προηγουμένων. Η αποχή σας λοιπόν επί της ουσίας δεν έχει κάποιο αντίκρυσμα και διερωτώμαι ποτέ και πως θα σας βρει μπροστά του το σύστημα και όσο για εμένα να είσαι σίγουρος ότι αν και όποτε γίνει αυτό σίγουρα θα σας ακολουθήσω.
      Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την διάθεσή σου για διάλογο.

      Διαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.