17.4.11

Από δω και μπρος για ότι μας συμβεί την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς!!!

Δημοσίευση και στο Καφενείο στις 18/4/11

Τον τελευταίο καιρό όλοι οι Έλληνες βιώνουμε πρωτόγνωρες ψυχολογικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την καταρράκωση της αξιοπρέπεια μας και την εξάλειψη κάθε είδους αισιοδοξίας για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας αλλά το κυριότερο της πατρίδας μας.
Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και υπεύθυνοι της πορείας προς τον γκρεμό που χάσκει πλέον μπροστά μας συνεχίζουν το άθλιο παιχνίδι τους εις βάρος μας αφού έχουν φροντίσει και έχουν καλύψει τα νότα τους εξασφαλίζοντας τους εαυτούς τους αλλά και τους απογόνους τους για πολλές γενιές!!!
Το άθλιο και αναίσχυντο παιχνίδι τους το τελευταίο καιρό έχει να κάνει με την προσπάθεια τους να μας καταστήσουν συνενόχους της ανικανότητας, της δολιότητας και του μακροχερισμού (δηλ. των κλεφτών)  πολλών εξ αυτών, με δηλώσεις τύπου “μαζί τα φάγαμε” αλλά και να διαμελίσουν την συνοχή της κοινωνίας με σκοπό να την καταστήσουν ανίκανη να αντιδράσει μαζικά και οργανωμένα απέναντι στα απεχθή σχέδια τους.
Δεν ήταν τυχαίος ο προβαλλόμενος διαχωρισμός των εργαζομένων σε ευνοημένους δημοσίους υπαλλήλους και αδικημένους ιδιωτικούς αφού λειτουργώντας με αυτή την υποχθόνια και Γκεμπελίστικη μέθοδο κατόρθωσαν και αποδυναμώσαν την αλληλεγγύη μεταξύ των. Έτσι υποσχόμενοι ότι δεν θα πειράξουν τα δικαιώματα, τις απολαβές και τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων προχώρησαν (σχεδόν με τις ευλογίες των παραπάνω για την αποκατάσταση της δήθεν κοινωνικής αδικίας) στο κουτσούρεμα των απολαβών των μισθωτών και των συνταξιούχων. Φυσικά μόλις το έκαναν χωρίς καμία τσίπα και ντροπή αναίρεσαν τις υποσχέσεις τους και καταστρατήγησαν όλα τα δικαιώματα των ιδιωτικών εργαζομένων μετατρέποντας τους σε συγχρόνους σκλάβους των εργοδοτών και του κεφαλαίου!!!
Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε προσαρμοστεί και αποδεχτεί “αμαχητί” το θλιβερό παρόν που ζούμε χωρίς να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται στο μέλλον!
Για όλα αυτά πέρα από τους άθλιους πρωταγωνιστές των τελευταίων 30 χρόνων (οι έχοντες κυβερνητικές θέσεις) και οι ακόμα αθλιότεροι κομπάρσοι που τους στηρίζουν (βουλευτάδες και κομματικά στελέχη) μεγάλη ευθύνη έχουν τα λαμόγια της δημοσιογραφίας που πουλήθηκαν και απεμπόλησαν την υποχρέωση τους να ελέγχουν την εξουσία και να πληροφορούν σωστά τον λαό. Αντίθετα αυτή τους την υποχρέωση, (με συμφωνίες και πακέτα κάτω από το τραπέζι) την μετέτρεψαν σε παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό. Μεγάλες ευθύνες έχει και η δικαστική εξουσία που δυστυχώς δεν στάθηκε και δεν στέκεται ακόμα στο ύψος της δηλ. στο ιερό καθήκον που έχει να απονείμει δικαιοσύνη ρίχνοντας τον πέλεκυ της, στους επίορκους, στους κλέφτες και τα λαμόγια που καταστρέφουν εδώ και χρόνια την πατρίδα μας.
Το σίγουρο είναι ότι αν όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν εισαγγελείς με κότσια (εδώ ταιριάζει η γενετήσια λέξη που λέει ο λαός) να εφαρμόζουν το αυτεπάγγελτο σε υποθέσεις που έχριζαν έρευνας τότε όλα θα ήταν διαφορετικά!!!
Τέλος θεωρώ ότι από δω και μπρος για ότι μας συμβεί την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς μια και παρακολουθούμε τα γεγονότα από τους καναπέδες μας αδρανείς και μακάριοι λες και όλα αυτά αφορούν άλλους και όχι εμάς και το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς αλλά και την υποχρέωση μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα που θα έχει προοπτική και μέλλον!!!

3 σχόλια:

  1. Σχόλιο στο "Ξυπνήστε ρε"

    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΓΑΠΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΝΙΩΣΑΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΕΓΩ ΑΝΤΙΔΡΩ
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΪΖΗΝΙΔΕΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.
    ΘΕΛΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΝΙΩΣΩ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΙΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΩΝ.
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΨΕΜΑΤΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΝΙΞΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
    ΘΕΛΩ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΥΜΑΡΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΞΙΖΩ
    ΤΑ ΑΞΙΖΩ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΩΣ ΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΖΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ..ΜΑ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ..

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχόλια στο "Καφενείο"

    Τέλος θεωρώ ότι από δω και μπρος για ότι μας συμβεί την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς μια και παρακολουθούμε τα γεγονότα από τους καναπέδες μας αδρανείς και μακάριοι λες και όλα αυτά αφορούν άλλους και όχι εμάς και το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς αλλά και την υποχρέωση μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα που θα έχει προοπτική και μέλλον!!!e-mail: prevejohn@yahoo.gr


    ----------------------------


    Τί θά λέγατε κύριε Πρεβενιέ,διά μίαν ΝΕΑ ΝΥΚΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ή ΝΕΑ ΝΥΚΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ,αλλά χωρίς ##ΚΑΦΕ-ΦΡΑΠΕ## ανά χείρας??????

    Οί κραυγές τής επανάστασης από τίς χώρες τής Β.Αφρικής,φθάνουν έως τήν χώραν μας ώς κεραυνοί κι εκείνοι (οί επαναστάτες Λίβυοι κ.α) τό μόνο ενοχλητικό ήχο/θόρυβο,πού αντιλαμβάνονται απο ΄μάς,είναι τό ΑΠΑΙΣΙΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!


    Ή ΕΛΛΑΣ ΕΝ ΤΑΦΩ καί ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    Πάντως συνεχίστε νά αρθρογραφείτε!!!
    Ίσως μάς ταράξετε κι εσείς,όπως κι άλλοι (πρόσφατα οί πανεπιστημιακοί,έστω κι αργά),κάποια χρονική στιγμή τήν συνείδησή μας!!!!!

    Medo!!
    18 Απριλίου 2011 9:15 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΕΙΜΑΣΤΕ...ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΚΑΤΙΝΙΣΤΑΝ!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΥΡΓΟ,ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!!!!ΕΝΑ..ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΜΕ..ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    18 Απριλίου 2011 10:26 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ..
    ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ...
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.