1

Προσωπικά βίντεο στο YouTube
Η διαφορετικού χρώματος λέξεις ή φράσεις σε ένα κείμενο σας παραπέμπουν σε κάποιον άλλον σύνδεσμο! Κάντε αριστερό κλικ στις "Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο" για να δείτε ορισμένα από τα blogs που έχει αναρτηθεί το συγκεκριμένο άρθρο!

Πάτα εδώ για να δεις από που κρατάει η σκούφια σου!!!!
Πάτα εδώ και γράψε στο κουτάκι που θα εμφανιστεί την διεύθυνση σου για να δεις το σπίτι σου και την ... γειτονιά σου!

Παρόντες

19.4.11

Θα τα πω .. τραγουδιστά!!!

Δημοσιεύση και στο Tro-ma-ktiko στις 21/4/11


Τις τελευταίες μέρες πάλι οι σ(φ)ω(σ)τήρες μας μιλούν για νέα ποιο σκληρά μέτρα λόγω παταγώδους αποτυχίας των ήδη ισχυόντων.  Ο ίδιος δε ο Πρωθυπουργός μετά από ενάμιση χρόνο (δι)ακυβέρνησης ομολογεί καθυστερήσεις, ανικανότητα και παραλήψεις. Δηλαδή όπως λένε οι ευπρεπέστεροι “Αποτυχία” και οι λαϊκότεροι “Μας βγήκε μάπα το καρπούζι.”
Έχω γράψει πολλά αυτό τον καιρό αλλά σήμερα ως μουσικός θα σας τα πω τραγουδιστά χρησιμοποιώντας στίχους από αγαπημένα μου τραγούδια. (με μικρές παραφράσεις)

                                         κ. Παπανδρέου 
Στην προπέρσινη προεκλογική σας  καμπάνια θα ταίριαζε το γνωστό τραγούδι του αγαπημένου μας Χρηστάκη “Όλο θα και θα και θα, σκάσε βρε παραμυθά” αλλά και το γνωστό “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα … τα είπες μα όταν βγήκες έκανες άλλα”
Όταν αναλάβατε την κυβέρνηση το τραγούδι που θα έπρεπε να μας λέτε είναι “Μ’ ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλό ξεκινάτε για να πάτε. Μα στου δρόμου τα μισά - θα σας πάρω τα λεφτά και δεν θάχετε να φάτε"
Το περασμένο καλοκαίρι η διακυβέρνηση σας ήταν αποκεντρωτική και πολλοί νησιώτες (ειδικά της Πάρου) αισθάνθηκαν ότι είναι θαμώνες του Μεγάρου Μαξίμου!!!
Φαντάζομαι τότε το τραγούδι που θα λέγατε με την παρέα σας ήταν “Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά μέσα στο νεράκι πλέουμε αγκαλιά” … Νάουσα της Πάρου και στον Αμπελά - τις βουτιές μου ρίχνω να ‘μαστε καλά … Δίπλα μου ο Ραγκούσης μου χαμογελά -κι η ξαδέρφη του η Άννα (Νταλάρα) λέει τραλαλά … Εγώ κι εσείς, εσείς κι εγώ (καμία σχέση) … εγώ καλοπερνώ!!!!
Το σίγουρο πλέον είναι ότι όταν κάποια στιγμή (ελπίζουμε σύντομα) φύγετε δια παντός θα θέλετε να μας τραγουδήσετε το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι της Αλεξίου “Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια αρρωστημένους και αγρίμια .”
Να ξέρετε όμως ότι τότε, το πιθανότερο είναι να αναγκασθείτε εσείς και η παρέα σας να μάθετε να τραγουδάτε το παλιό απαγορευμένο ρεμπέτικο "Στο κελί τριάντα τρία - για εσχάτη προδοσία"!!!

1 σχόλιο:

  1. Απίθανο κείμενο γεμάτο φαντασία και ουσία.

    Μπράβο δάσκαλε

    Χριστίνα από Βουλιαγμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.