16.10.10

Δεν έχουμε πλέον ούτε ιερό ... αλλά ούτε όσιο!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Το είδαμε και αυτό το 1ο έτος της μ.Δ.Ν.Τ εποχής! … οι Ματατζήδες στον ιερό βράχο της Ακρόπολης να δέρνουν και να ρίχνουν χημικά στο χώρο ενός μνημείου το οποίο αντιπροσωπεύει την λέξη Ελλάδα σε όλη την υφήλιο!

Ένα μνημείο που είναι κληροδότημα σε όλη την ανθρωπότητα, έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ απεργών και αστυνομικών μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών οι οποίοι σίγουρα πείστηκαν ότι στην σύγχρονη Ελλάδα δεν έχουμε πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο!!!
Για την κυβέρνηση τα σχόλια περιττεύουν μια και τον τελευταίο καιρό έχει ορίσει την Μονάδα.Αστυνομικής.Τρομοκρατίας δηλ. τα ΜΑΤ σαν επίσημο συνομιλητή της διαμαρτυρόμενης κοινωνίας!... αυτό εφάρμοσε και στην περίπτωση των “αλητήριων” (κατά την άποψη κάποιων αβανταδόρων δημοσιογράφων) οι οποίοι άκουσον άκουσον είχαν το θράσος να απαιτούν τα δεδουλευμένα 22 μηνών!!!
Μαζί με τα δεδουλευμένα υπάρχουν και κάποια πάγια και δίκαια αιτήματα του συγκεκριμένου κλάδου αλλά η ένσταση όλων μας είναι ότι από την στιγμή που οι ΔουΝουΤοκυβερνώντες μωραίνουν και δεν υπολογίζουν πλέον τίποτα πρέπει αυτοί σαν γνώστες και φύλακες της ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς να την προστατέψουν και να την διαφυλάξουν από τους “υπνωτισμένους” Ματατζήδες!!!
Οι εικόνες της ντροπής ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ρίχνοντας νερό στο μύλο των κατηγόρων μας για την ανικανότητα μας να προστατέψουμε τα αρχαία μας.
Σίγουρα κάποιοι αλληγορικά θα πουν ότι οι Καρυάτιδες μετά από όλα αυτά ίσως να ζηλεύουν την ηρεμία που απολαμβάνει η κλεμμένη αδερφή τους στο Αγγλικό μουσείο!!!
Ο ιερός βράχος ανήκει στον κάθε ταξιδιώτη που έρχεται από τα πέρατα του κόσμου για να τον δει και είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται κατά καιρούς δηλ. οι λάτρεις του αρχαίου πολιτισμού μας να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των μνημείων και των μουσείων μας.
Φίλοι μου, συμβασιούχοι και μη, δίκαια τα αιτήματα σας και δικαιολογημένη η αγανάκτηση σας απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση που τον τελευταίο καιρό κοροϊδεύει, λοιδορεί και δέρνει πολλές κοινωνικές ομάδες αλλά σας παρακαλούμε αντιδράστε και διαμαρτυρηθείτε με ανοικτές τις πύλες των μνημείων μας. Διαμαρτυρηθείτε!... μην εισπράττοντας το αντίτιμο στις εισόδους τις οποίες θα αφήσετε ελεύθερες για όλους!!! Γράψτε ή τυπώστε ξενόγλωσσα σημειώματα με πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο αμαρτωλό υπουργείο σας και δώστε τα στους επισκέπτες να τα μεταφέρουν σε κάθε άκρη της γης.!!!
Κάποιοι από εσάς φορέστε μπλουζάκια με τυπωμένο το μήνυμα “Δουλεύω 22 μήνες απλήρωτος/η.”
Πρέπει να καταλάβετε ότι τέτοιες ενέργειες και αντιδράσεις θα δείξουν ότι εσείς οι υπεύθυνοι θεματοφύλακες σέβεστε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τους απανταχού επισκέπτες της, ενώ είναι σίγουρο ότι θα βλάψουν και θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους ανεγκέφαλους της κυβέρνησης οι οποίοι με τις μεθόδους και τις πρακτικές των τελευταίων ημερών διαπόμπευσαν για άλλη μια φορά … ολόκληρη την Ελλάδα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.