13.1.22

Η διαχρονική αναλγησία των κυβερνήσεων απέναντι στις χήρες μανάδες και γιαγιάδες μας!

 Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός


Τελικά ζούμε την εποχή της απόλυτης ξεφτίλας όπου οι εγχώριοι Πολιτικοί δεν εξασκούν Πολιτική προς όφελος του λαού και της χώρας αλλά είναι Νενέκοι και απλοί τοποτηρητές ξένων κέντρων εξουσίας. 
Κέντρων τα οποία εδώ και 
αρκετά χρόνια οδηγούν όλους μας στην απόλυτη εξαθλίωση με απώτερο σκοπό την Κινεζοποίηση μας ως προς τις συνθήκες εργασίας αλλά και του γεωγραφικού διαμελισμού της χώρας μας.
Όμως οι άχρηστοι πολιτικάντηδες των Αθηνών εκτός από ψεύτες αποδεικνύονται και ανάλγητοι χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ακόμα και προς τις μεγάλες γυναίκες που ο θεός τους πήρε το σύντροφό τους νωρίς. 
Ένα σύντροφο ο οποίος εν ζωή τις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν σκληρά εργαζόμενος και δικαιούταν μια αξιοπρεπή σύνταξη την οποία μετά την απώλεια του πήρε κουτσουρεμένη η χήρα του. 
Αυτή λοιπόν την ...κουτσουρεμένη σύνταξη τα τελευταία χρόνια αυτοί οι τύποι την έκαναν ένα απλό φιλοδώρημα γεμίζοντας απόγνωση αυτές τις γυναίκες οι οποίες είναι Μανάδες και Γιαγιάδες και νιώθουν ότι όχι μόνο δεν μπορούν να συνδράμουν στο ελάχιστο τις εξαθλιωμένες οικογένειες των ανέργων παιδιών τους αλλά τώρα γίνονται και οι ίδιες ένα μεγάλο βάρος αφού δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ακόμα και στις δικές τους ανάγκες.
Οι δόλιοι εγχώριοι Κοτσαμπάσηδες των Τραπεζιτών και των Ευρωπαίων τοκογλύφων τα τελευταία χρόνια σκαρφίστηκαν και εφάρμοσαν το κόλπο της διανομής του δήθεν πλεονάσματος την περίοδο των Χριστουγέννων το οποίο μάλιστα οι "πονηρούληδες" προσπάθησαν κάποια στιγμή να το βαφτίσουν και 13η σύνταξη.
Λέω δήθεν γιατί αυτό όπως είναι γνωστό ήταν αποτέλεσμα της ληστρικής φορολογίας  αλλά και των μεγάλων περικοπών στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Άμυνα της χώρας. 
Συνήθως με φανφάρες και νταούλια διαφήμιζαν και έδιναν τα ψίχουλα στους "ζητιάνους" (έτσι θεωρούν πλέον τους μικροσυνταξιούχους) εν συνεχεία το Γενάρη στα μουλωχτά και κυρίως εσαεί (κατά την διάρκεια του χρόνου) το περνούν πίσω τετραπλά και πενταπλά!
Για του λόγου το αληθές και για να ξεμπροστιάσω με στοιχεία αυτούς τους Πολιτικούς απατεώνες σας αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που αφορούν φυσικά συντάξεις χηρείας.
Συγκεκριμένα η 81χρονη τώρα μητέρα μου το 2013 έπαιρνε σύνταξη 715€ και ο κ. Σαμαράς εν μία νυκτί το πήγε στα 615€.
Εν συνεχεία το 2015 όπως είναι γνωστό την διακυβέρνηση της χώρας την ανέλαβαν οι δήθεν ψευτοαριστεροί Συριζαίοι οι οποίοι δήλωναν προεκλογικά προστάτες του λαού και ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων.
Όμως επί της μαύρης θητείας τους έγινε η μεγάλη σφαγή των συντάξεων ειδικά σε αυτές της χηρείας. 
Για του λόγου το αληθές, σας αναφέρω πως το 2016 η μητέρα μου μετά την περικοπή από την κυβέρνηση του Σαμαρά έπαιρνε σύνταξη 615€ τότε ο κ. Τσίπρας με φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες υποσχέθηκε και της έδωσε τον μήνα Δεκέμβριο ένα έξτρα επίδομα 300€. 
Όμως εν συνεχεία, τον Ιανουάριο του 2017 της κατέβασαν την σύνταξη στα 495€ δηλ. με απλά μαθηματικά της έδωσαν 300 και της πήραν 120χ12=1440!!!
Εν συνεχεία στο τέλος του 2017 της έδωσαν επίδομα 250€ όμως και πάλι τον Ιανουάριο του 2018 της κατέβασαν την σύνταξη από τα 495€ στα 400€ οπότε πάλι με απλά μαθηματικά της έδωσαν 250€ και της πήραν 95χ12=1140€ 
Κάτι ανάλογο έγινε και με την μητέρα της συζύγου μου η οποία από 550€ το μήνα το 2016 την πήγαν στα 450€ το 2017 και 376€ το 2018!
Όμως στο άθλιο αυτό παιχνίδι των περικοπών μπήκε και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ η οποία στην μητέρα μου από τα 400€ το μήνα την κατέβασε στα 374€ και στην μητέρα της συζύγου από τα 376€ στα 350€.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτά τα διαχρονικά Πολιτικά "Γαϊδούρια" θέλουν να στείλουν τις υπέργηρες Μανάδες, και  Γιαγιάδες μας, να συναντήσουν τους Πατεράδες και Παπούδες μας, μια ώρα νωρίτερα  ... στον άλλο κόσμο!
Ντροπή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.