6.7.17

Τα προαπαιτούμενα που θα ήθελε ο λαός!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο 

 

Διαβάζω ότι ένα από τα πολλά προαπαιτούμενα της επερχόμενης 3ης αξιολόγησης των δανειστών έχει σχέση με τις απεργίες.                          

Δηλαδή οι Εταίροι=Τοκογλύφοι ζητούν στην απόφαση για την κήρυξη ή μη μιας απεργίας πως θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εγγεγραμμένων ενός σωματείου και όχι το 50% των παρόντων! Προσωπικά αν πράγματι είναι έτσι όπως ακούγεται συμφωνώ γιατί όλοι γνωρίζουμε το πως παίρνονται αυτές οι αποφάσεις μέχρι σήμερα δηλ. πως κάποιοι εργατοπατέρες δολίως και σκοπίμως δημιουργούν καθυστερήσεις και προβλήματα στις συνελεύσεις με αποτέλεσμα η πλειονότητα των μελών να αποχωρεί πριν τις ψηφοφορίες οπότε τις αποφάσεις να τις παίρνουν στο τέλος οι ίδιοι εξυπηρετώντας προσωπικά και κυρίως κομματικά συμφέροντα.                                                                                                   

Κάποιοι σίγουρα θα σκεφτούν πως αυτό είναι προς όφελος των εργοδοτών και του κεφαλαίου αφού δεν θα κηρύσσεται εύκολα μια απεργία αλλά εγώ θεωρώ ότι ίσως είναι μια αφορμή να ξυπνήσουν και οι “αδιάφοροι” εργαζόμενοι γιατί είναι σίγουρο ότι η πλατιά συμμετοχή στις αποφάσεις και στους αγώνες θα προστατέψει τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους.

Οι περισσότεροι από εμάς θα προτείναμε να υπάρχουν κάποια άλλα προαπετούμενα από τους δανειστές Π.χ η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η ποινική δίωξη μετεκλογικά των πολιτικών που κλέβουν τις ψήφους των πολιτών με προεκλογικά ψέματα και υποσχέσεις αλλά και μια ενδελεχής έρευνα του πόθεν "αίσχους" πολλών από όσους συμμετείχαν στις κυβερνήσεις αλλά και σε κρατικές θέσεις μετά την μεταπολίτευση.   

Φυσικά αυτό είναι προϊόν της αρρωστημένης μου φαντασίας μιας και όλοι αυτοί δηλ. οι εγχώριοι νταβατζήδες αλλά και τα έξωθεν αρπαχτικά έχουν μια μακρινή σε βάθος χρόνου διαπλεγμένη και αμιγώς συμφέρουσα σχέση με την πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού.

Μια σχέση στην οποία υπάρχουν Siemens, μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, χορηγίες σε κόμματα, υπερτιμολογήσεις μεγάλων έργων, ανατιμολογήσεις φαρμάκων, δάνεια χωρίς εγγυήσεις κ.τ.λ.

Φίλες/οι για ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας έχουμε μεγάλες προσωπικές ευθύνες για τις λαθεμένες μας επιλογές οι οποίες πολλές φορές ήταν αποτέλεσμα μιας προσωπικής προσδοκίας για κάποιοι ρουσφέτι ή διευκόλυνση  αλλά και για την αποχής πολλών από εμάς την ώρα της κάλπης όπου έχουμε την άποψη ότι η μη συμμετοχή μας είναι μορφή διαμαρτυρίας!

Μεγάλο λάθος αφού επί της ουσίας η αποχή (ειδικά στις τελευταίες εκλογές) έδωσε το δικαίωμα στην μειονότητα (που αποτελείται από κομματόσκυλα αλλά και από αφελείς που πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα) αυτή την στιγμή να μας κυβερνάει η Πρώτη φορά Αριστερά με τον γνωστό και ως Πινόκιο Πρωθυπουργό με το 35% των συμμετεχόντων και όχι των εγγεγραμμένων και υπόχρεων για ψήφο δηλ. επί της ουσίας με το 17,5% λόγω της σχεδόν 50% αποχής!

Καλά να πάθουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.