8.4.24

Μήπως η παραπλάνηση του Εκλογικού σώματος είναι διαχρονική?

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, κατόπιν έρευνας, ξεκίνησε δικαστική δίωξη, για τους βουλευτές ενός μικρού κόμματος.

Όπως λένε, η δικαστική έρευνα που προηγήθηκε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο αυτό κόμμα, είχε έναν εικονικό αρχηγό και ο πραγματικός αρχηγός ήταν και είναι τρόφιμος των φυλακών, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.
Δηλαδή η κατηγορία είναι αυτή, της παραπλάνησης ... των ψηφοφόρων οι οποίοι ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα.
Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε, λόγω της παγκόσμιας πρωτοτυπίας που έχουμε ως χώρα, για την ασυλία των βουλευτών, αυτή η δίωξη θα διαβιβαστεί στην Βουλή για να εγκριθεί από την ολομέλεια του σώματος. Βέβαια δεν σας κρύβω ότι το πιθανότερο είναι να εγκριθεί από  την πλειοψηφία, οπότε δεν θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, το γνωστό "Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει".
Δεν είμαι νομικός ούτε πολιτικός αλλά ένας απλά σκεπτόμενος πολίτης ο οποίος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό που συμβαίνει, μου γεννά κάποια ερωτήματα αλλά και κάποιες προσδοκίες.
Συγκεκριμένα το μεγάλο ερώτημα όλων μας είναι, τα μέλη του Αρείου Πάγου που έδωσαν την άδεια για την συμμετοχή αυτού του κόμματος δεν είναι συνυπεύθυνα για αυτή την παραπλάνηση των πολιτών που ψήφισαν αυτό το κόμμα?
Στα κανάλια ακούμε πολλές εκδοχές για το τι μέλλει γενέσθαι, και μάλιστα μία εξ αυτών, μιλάει για μη επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιφέρειες των διωκόμενων βουλευτών αλλά για αναλογικό μοίρασμα των εδρών τους στα υπόλοιπα κόμματα.
Αυτό πραγματικά με τρομάζει γιατί είναι ολοφάνερη παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, γιατί οι παραπλανηθέντες (εντός εισαγωγικών- ψηφοφόροι του διωκόμενου κόμματος) θα πριμοδοτήσουν χωρίς την βούληση τους, κόμματα τα οποία δεν ήταν στην αρχική τους επιλογή, και πιθανόν να απείχαν από την εκλογική διαδικασία αν δεν υπήρχε αυτό το κόμμα.
Μπερδεμένα πράγματα τα οποία αν δεν ξεκαθαρίσουν με οδηγό, τους Νόμους και το Σύνταγμα μπορεί να δημιουργήσουν ζοφερές καταστάσεις στο μέλλον και για άλλα μικρά κόμματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.
Υπάρχει όμως και κάτι θετικό το οποίο απλά θα πρέπει να ισχύσει από δω και στο εξής και εσαή,  αν πραγματικά όλα αυτά που συμβαίνουν την δεδομένη στιγμή δεν εξυπηρετούν πρόσκαιρες κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.
Για μένα λοιπόν κλειδί είναι η λέξη "Παραπλάνηση", ναι αυτή η λέξη, την οποία βιώσαμε τα τελευταία χρόνια πάμπολλες φορές όπως στην προτροπή του Σημίτη για να επενδύσουν οι Έλληνες σε κρατικά ομόλογα, το περίφημο "Λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου, στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ μόνο για δύο χρόνια του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην υπόσχεση για κατάργηση του από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και τις υποσχέσεις του για πλήρη έξοδο από τα μνημόνια, καθώς και τις υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη για την λειτουργία του επιτελικού κράτους το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά ανίκανο στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Οικονομία και στην Ασφάλεια των πολιτών.
Ναι φίλες/οι έχουμε παραπλανηθεί κατ' εξακολούθηση, με λόγια και υποσχέσεις οι οποίες μετά τις εκλογές δεν έγιναν ποτέ πράξεις  οπότε η λέξη Παραπλάνηση θα πρέπει επιτέλους να έχει νομικές και πολιτικές συνέπειες, για αυτούς που απλά μας υπόσχονται για να μας υποκλέψουν την ψήφο.
Θεωρώ ότι το πρώτο βήμα θα είναι αυτό που μπορέσαμε να ζητήσουμε, 1.500.000 πολίτες δηλ. αυτό της άρσης ασυλίας των Υπουργών και Βουλευτών, πριν μπουν οι ύποπτοι λογάριθμοι δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης ιντερνετικής πλατφόρμας την οποία άνοιξαν οι χαροκαμένοι γονείς και συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη.
Ιδού λοιπόν κύριοι της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και των λοιπών κομμάτων, βάλτε επιτέλους τις λέξεις, Ευθύνη, Παραπλάνηση. Συγκάλυψη, Αδικαιολόγητο Πλουτισμό, να έχουν την πραγματική τους ερμηνεία και κυρίως την εφαρμογή τους στην Πολιτική ζωή αυτού του τόπου!

Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.