19.3.23

Το επιτελικός κράτος του Μητσοτάκη

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Το επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μορφή κράτους που βασίζεται στην αποτελεσματικότητα και την επιτυχία στην παροχή υπηρεσιών και στη διοίκηση των πόρων του κράτους. Σε ένα επιτελικό κράτος, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί αξιωματούχοι εστιάζουν στη βελτίωση της απόδοσης του κράτους και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.
Τα επιτελικά κράτη έχουν συχνά υψηλούς δείκτες αποδοτικότητας και καλούνται να διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δημόσιων πόρων. Επίσης, τα επιτελικά κράτη προσπαθούν να εξαλείψουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε όλοι, το επιτελικό κράτος που μας υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είχε να κάνει με νέους τρόπους παρακολούθησης των πολιτών, με απευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους, σε μεγάλες επιχορηγήσεις των συστημικών ΜΜΕ, σε υποβάθμιση των ΜΜΜ με αποτέλεσμα την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και τέλος στην χρηματική τιμωρία, μέσω εφορίας των υπέργηρων που δεν εμβολιάστηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.