1

Προσωπικά βίντεο στο YouTube
Η διαφορετικού χρώματος λέξεις ή φράσεις σε ένα κείμενο σας παραπέμπουν σε κάποιον άλλον σύνδεσμο! Κάντε αριστερό κλικ στις "Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο" για να δείτε ορισμένα από τα blogs που έχει αναρτηθεί το συγκεκριμένο άρθρο!

Πάτα εδώ για να δεις από που κρατάει η σκούφια σου!!!!
Πάτα εδώ και γράψε στο κουτάκι που θα εμφανιστεί την διεύθυνση σου για να δεις το σπίτι σου και την ... γειτονιά σου!

Παρόντες

19.11.12

Οι τέσσερεις σημαντικότερες λεξοεικόνες της ζωής μου!!!


Πριν λίγες μέρες αναπολούσα τα πρώτα μου σχολικά χρόνια τότε που η πρωτόγνωρη γνώση έπλαθε απλά σενάρια στη φαντασία, παντρεύοντας τις έννοιες και τις λέξεις με εικονογραφημένες εικόνες και σκίτσα. Θυμήθηκα χαρακτηριστικά τέσσερεις λέξεις τις οποίες οι ...
πρώτοι μου δάσκαλοι αλλά και τα τότε σχολικά βιβλία με είχαν κάνει να σχηματοποιήσω στο μυαλό μου δένοντας αρμονικά την κάθε λέξη με μια αντίστοιχη εικόνα.
Οι τέσσερεις λέξεις ήταν ...
Ελλάδα, Ελευθερία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη και στο παιδικό μου μυαλό φάνταζαν σαν τέσσερεις αδερφές που ήταν νέες, όμορφες, χαρούμενες και ανεξάρτητες!
Η Ελλάδα ήταν η ομορφότερη και θεωρούσα ότι μπορούσε να πετάξει και να βρεθεί στη στιγμή, από την κορυφή του Ολύμπου στα βουνά του Ψηλορείτη και από την Καλντέρα της Σαντορίνης στα καντούνια της Κέρκυρας!
Η Ελευθερία με την Δημοκρατία μου φάνταζαν δίδυμες σαν μια σταγόνα νερό και λυπόμουν!... γιατί η τέταρτη αδερφή η Δικαιοσύνη φορούσε ένα μαντήλι στα μάτια και όλοι έλεγαν ότι είναι τυφλή, ενώ αναρωτιόμουν (με την τότε παιδική μου αφέλεια) γιατί κρατούσε την ζυγαριά στα χέρια της!!!
Αναπολώντας αυτά και χωρίς να το θέλω τις είδα με τα μάτια του σήμερα και τρόμαξα, μια και η εικόνα τους (προσαρμοσμένη με στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό) φάνταζε ... αποκρουστική!!!
Η όμορφη Ελλάδα μας μοιάζει πλέον με πόρνη που εκποιείται από εγχώριους γραβαντοφορεμένους πολιτικονταβατζήδες σε Ευρωπαίους λελέδες, μισογύνηδες και αντρογύναια! 
Η Ελευθερία και η Δημοκρατία, οι δίδυμες, όμορφες και αχώριστες αδερφές εδώ και μερικά χρόνια βολοδέρνουν χαμένες και τρομαγμένες μέσα στα δακρυγόνα και τους καπνούς των χειροβομβίδων κρότου λάμψης της κοινοβουλευτικής χουντοδημοκρατίας που βιώνουμε και την οποία μας παρουσιάζουν ως νόμιμη στα τηλεπαράθυρα τους (μακιγιαρισμένη με μπόλικη πούδρα παραπληροφόρησης και διαπλοκής) οι εργολαβοκαναλάρχες!!!!

Η τέταρτη αδερφή, η τυφλή Δικαιοσύνη πέταξε πια το μαντήλι από τα μάτια της και φάνηκε καθαρά ότι έχει μεγάλο στραβισμό και επιλεκτικό αλληθώρισμα. ενώ η ακριβοδίκαιη ζυγαριά της έχει χαθεί από τα χέρια της που τον τελευταίο καιρό φαίνονται πολύ μα πολύ ... βρώμικα!!!!

1η δημοσίευση 3 Αυγούστου 2010

1 σχόλιο:

  1. Η δικαιοσύνη κατά τον Αριστοτέλη είναι η κορυφαία των αρετών και εμπεριέχει όλες τις αρετές, η ζυγαριά μάλιστα πιθανόν να ενέπνευσε τον Αριστοτέλη να εισάγει τη μεσότητα της αρετής η οποία εκφράζει την ισορροπία που επιδιώκει η φύση για να λειτουργήσει σωστά. Μάλιστα η δημοκρατική διαδικασία είναι αυτή που με ευρύτερη συναίνεση θα πρέπει να οριοθετεί τα όρια της μεσότητας, που σημαίνει ότι η μεσότητα της αρετής δίνει το φιλοσοφικό στήριγμα των δημοκρατικών θεσμών. Επιπλέον η Αριστοτελική μεσότητα δίνει και τα όρια της ελευθερίας που ορίζουν το εύρος της μεσότητας και μάλιστα ο ίδιος ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του "Ηθικά Νικομάχεια" αναφέρει ότι εντός των ορίων της μεσότητας υπάρχει ελευθερία ενώ εκτός ορίων υπάρχει δουλεία και αποχαλίνωση. Η σημερινή κατάντια της δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται στο πιο πάνω μήνυμα, δείχνει όχι μόνο τη δεινή θέση που βρίσκεται η ανθρωπότητα αλλά και τα χειρότερα που πρόκειται να έλθουν, διότι η φύση είναι αμείλικτη σε ότι πάει αντίθετα με την ισόρροπη και δίκαιη εξέλιξη των πραγμάτων. Καθήκον μας λοιπόν όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εκτροπή αυτή.
    Ι. Ν. Χατζόπουλος,
    Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.