1

Προσωπικά βίντεο στο YouTube
Η διαφορετικού χρώματος λέξεις ή φράσεις σε ένα κείμενο σας παραπέμπουν σε κάποιον άλλον σύνδεσμο! Κάντε αριστερό κλικ στις "Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο" για να δείτε ορισμένα από τα blogs που έχει αναρτηθεί το συγκεκριμένο άρθρο!
Πάτα εδώ για να δεις από που κρατάει η σκούφια σου!!!!
Πάτα εδώ και γράψε στο κουτάκι που θα εμφανιστεί την διεύθυνση σου για να δεις το σπίτι σου και την ... γειτονιά σου!


On Line

28.7.20

Εδώ κρατάμε τις ... παραδόσεις μας!!!

Τελικά στο Μαρμάρι είναι μάλλον παράδοση, τίποτα να μην ολοκληρώνεται σωστά, από τις αρμόδιες αρχές.
Ξεκινάω από τα τωρινά, δηλ.την ανάπλαση της παραλίας, η οποία όπως είναι γνωστό, δεν εκπληρώνει τις προδιαγραφές της αρχικής μελέτης, και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, και κυρίως να πλήττονται οι καταστηματάρχες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα μέτρα για τον Κορωνοϊό, ίσως διανύουν την δυσκολότερη περίοδο της επαγγελματικής τους πορείας.
Πάμε τώρα στην ξακουστή πλέον ...
παραλία της Μεγάλης Άμμου, όπου ο Δήμαρχος μας, πολύ σωστά χρησιμοποίησε πάμπολλες φορές ως πλάνο, στις ζωντανές συνεντεύξεις που έδωσε και δίνει, διαφημίζοντας την περιοχή μας, ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό του φετινού καλοκαιριού.
Εκεί λοιπόν, εδέησεν ο Κύριος και έγινε αυτό που ζητούσαμε χρόνια ολόκληρα, δηλ. λόγω της επικινδυνότητας του εδάφους, ένα μονοπάτι για κατάβαση και ανάβαση. 
Έγινε λοιπόν αλλά... ω τι θαύμα!.. και αυτό μισό, χωρίς πλαϊνά στηρίγματα, με σκαλοπάτια που κινούνται, που απέχουν μεταξύ τους, αλλά και από κάτω έχουν ένα τεράστιο κενό, που αν πέσει μέσα το πόδι σου, το στραμπουλιγματάκι το έχεις σίγουρο!
Προσωπικά όταν το ανεβοκατέβηκα, μου θύμισε ένα παιχνίδι που παίζαμε μικροί, όπου με απόλυτη προσήλωση, και με το βλέμμα προς τα κάτω, προσπαθούσαμε να πάμε από το ένα στο άλλο, στα τετράγωνα που χαράσσαμε στο έδαφος(αν θυμάμαι καλά το λέγαμε κουτσό)!
Το τρίτο φάουλ, της φετινής περιόδου, έχει να κάνει με την αμφιλεγόμενη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στα τελευταία 300 περίπου μέτρα προς την είσοδο των πλοίων. 
Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο, και το οποίο γίνεται καθημερινά αφορμή, έντονων διαξιφισμών μεταξύ των οδηγών, αλλά και σοβαρών κινδύνων για τους πεζούς, οι οποίοι πολλές φορές όταν θέλουν να περάσουν απέναντι, ελέγχουν μόνο την μία κατεύθυνση του δρόμου.
Όλα ξεκινούν από ένα κινούμενο "Απαγορεύεται" στο ύψος της προβλήτας των πλοίων, το οποίο άλλες φορές είναι στο κέντρο του δρόμου (ειδικά όταν τα πλοία ξεφορτώνουν τα οχήματα), και άλλες φορές είναι λίγα μέτρα δεξιά ή αριστερά, οπότε πολλοί αδυνατούν να καταλάβουν, αν ισχύει ή δεν ισχύει! 
Ένα άλλο παράδοξο σε αυτό το πρόβλημα είναι, ότι στους περισσότερους κάθετους δρόμους, που βγαίνουν σε αυτόν τον δρόμο, υπάρχει πινακίδα η οποία δείχνει ότι απαγορεύεται η στροφή αριστερά, ενώ αν δεν λάβεις υπόψη σου, το κινούμενο απαγορευτικό σήμα που σας προανέφερα, και μπεις στο δρόμο με κατεύθυνση προς την Κάρυστο, στην ευθεία δεν υπάρχει κανένα απαγορευτικό σήμα!
Ζούμε λοιπόν μέρες, όπου απλά πράγματα, γίνονται περίπλοκα, λες και κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρούν, είτε από ανικανότητα, είτε από έλλειψη ορθών σκέψεων και προγραμματισμού.
Φυσικά αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια", θυμίζοντας σας την κατασκευή του βιολογικού, η οποία δεν έγινε εκεί που είχε προβλεφθεί αρχικά, δηλ. πέρα από την παραλία της Ζάστανη, όπου δεν θα ήταν ορατή ούτε από εκεί, αλλά ούτε και από την Μεγάλη Άμμο. 
Επίσης να σας θυμίσω την ένταξη και του οικισμού της Αγ. Μαρίνας που διαμένω, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 του Υπουργείου Περβάλλοντος & Ενέργειας, προϋπολογισμού 1.138.280.87€  για την υλοποίηση από τον Δήμο Καρύστου του αποχετευτικού,  και ακόμη ...ω τι θαύμα!... δεν έχουμε δει τίποτα, με αποτέλεσμα ο 45 χρόνων οικισμός μας, να έχει ακόμη κακοτράχαλους δρόμους, όπου το χειμώνα σπάμε τα αυτοκίνητα μας, και το καλοκαίρι, κλείνουμε τα πορτοπαράθυρα, για να μην γεμίζουνε τα σπίτια μας χώμα. 
Τέλος, σας αναφέρω και την περίπτωση του καταφυγίου αδέσποτων σκυλιών, πάλι στον οικισμό της Αγ. Μαρίνας, όπου μάλιστα είχαμε και γραπτές υποσχέσεις, οι οποίες ...ω τι νέο θαύμα!... πάλι δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων των περίοικων, αλλά κυρίως των ζώων, λόγω ακαταλληλότητας του χώρου και των υποδομών. 
Εύχομαι δε, σε αυτό το θέμα, και εν αναμονή της κατασκευής του "Γεφυριού της  Άρτας" ..συγνώμη.. του νέου Δημοτικού καταφυγίου ήθελα να πω, να μη γίνει κάποια καταγγελία και κάποιος έλεγχος από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ή άλλους φιλοζωικούς συλλόγους, γιατί θα γίνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά "Ρεζίλι των Σκυλιών" σε όλη την Επικράτεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.